Bacău: Corina Năstase: Cea mai tânără actriţă a teatrului băcăuan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fata de 15 ani se simte ca acasă pe scenă. Corina a interpretat până acum zeci de roluri care i-au emoţionat pe profesorii şi pe colegii ei de clasă

Eleva de gimnaziu îşi doreşte o carieră în lumea fermecătoare a teatrului, însă până atunci îşi face sârguincios lecţiile la şcoală şi repetă în fiecare zi pentru rolurile pe care le interpretează la Teatrul „Bacovia“.
Pasiunea pentru teatru a descoperit-o intuitiv. „Mi-a plăcut dintotdeauna să recit poezii, să dansez şi să interpretez roluri în spectacolele de la şcoală. Anul acesta am jucat pe scena Teatrului „Bacovia“, lucru care m-a motivat să mă implic mai mult în teatru”, afirmă băcăuanca.

Se împarte între admitere şi repetiţii

Primul rol pe care l-a interpretat Corina a fost la vârsta de nouă ani, când încă învăţa tabla înmulţirii şi descifra tainele citirii. Fata a participat la Festivalul „Micul Prinţ“, unde a fost îndelung aplaudată de public. „Eram foarte mică, dar îmi amintesc că am participat la „Micul Prinţ”, unde am câştigat locul III. Mi-a plăcut să fiu pe scenă, dar mai ales m-a atras perspectiva de a intra în pielea personajelor”, adaugă Corina.

Fata este mândră de ultimul spectacol în care a apărut anul acesta pe scena Teatrului „Bacovia“. În piesa despre Crăciun, Corina Năstase a jucat într-un rol destul de dificil, cel al Fecioarei Maria, pe care l-a interpretat însă fără cusur. „Profesorii şi prietenii mei au rămas impresionaţi de talentul meu şi m-au felicitat. Rolul a fost o provocare pentru mine şi sunt mândră că mi-a reuşit. E greu să interpretezi rolul unei femei însărcinate şi înţelepte”, explică adolescenta.
Acum, Corina se pregăteşte pentru admiterea la liceu, dar îşi face timp şi pentru repetiţii. Fata pregăteşte premiera piesei „Un pedagog de şcoală nouă”, o adaptare după Ioan Luca Caragiale.

Candidează la titlul
de şefă de promoţie

Adolescenta se dedică în aceeaşi măsură teatrului, cât şi studiului. Corina este olimpică la educaţie tehnologică şi matematică şi a obţinut numeroase diplome la concursurile la care a participat. Media pe cei patru ani de gimnaziu este de 9,97, ceea ce îi dă mari şanse să devină şef de promoţie la Colegiul Naţional Pedagogic. „Am încercat întotdeauna să îmbin pasiunile mele cu şcoala. Nu îmi neglijez studiile”, subliniază Corina Năstase.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite