Copy-center acasă, în perioada examenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi studenţi băcăuani s-au decis să-şi cumpere imprimante în plină sesiune, sătui să dea bani la centrele de multiplicare. Agenţii economici din oraş au ieftinit imprimantele multifuncţionale cu până la 20%, pentru a face concurenţă centrelor de fotocopiere.

Sătui să lase bani grei la centrele din oraş pentru listarea de referate şi xeroxarea cursurilor de sute de pagini, mulţi elevi şi studenţi băcăuani încearcă în această perioadă ofertele magazinelor de electronice din oraş. Comercianţii vin cu reduceri de până la 20% la imprimatele multifuncţionale, pentru a-i impulsiona pe tineri să renunţe la disconfortul creat de centrele de fotocopiere.

„Am vrut să listez un referat color de 25 de pagini. La magazin mi-a cerut 7 lei pe fiecare pagină. În total, plăteam 175 de lei. Trebuia să fiu nebun să dau banii aştia, în condiţiile în care trebuie să listez şi şase referate“, a spus Bogdan Ioniţă, student care tocmai şi-a cumpărat o imprimantă nouă cu 268 de lei, faţă de 329 de lei cât costa înainte.

Mulţi tineri se feresc de cartuşele reîncărcabile

Reprezentanţii magazinelor de electronice spun că strategia de ieftinire a produselor are efect în vânzări. „Dacă înainte dădeam o imprimată multifuncţională cu 499 de lei, acum o vindem cu 399,20 de lei. Are copiator, scanner, xerox şi fax. Reduceri mari sunt mai ales pentru cei care fac comenzi online“, a spus Lucian Hariga, consultant de vânzări la un magazin de produse electronice din oraş. Băcăuanii sunt de părere că alternativa unei imprimante în propria locuinţă este mai rentabilă.

„La un centru xerox mi-a cerut pentru lucrarea de diplomă 0,08 lei pe pagină, alb-negru. În trei exemplare mă costă aproape 30 de lei. Mai dau şi pentru legarea lucrării şi ajung la 50 de lei. În afară de asta am de listat şi referate pentru colocvii. E mai bine să ai imprimanta ta, scapi de cozi şi programări“, a declarat Andrei Lazăr, student la Universitatea de Stat. Afacerea centrelor de fotocopiere încă mai merge dat fiind faptul că o parte dintre tinerii băcăuani nu vor să audă de cartuşele reîncărcabile.

„Lumea zice că investeşti puţin la reîncărcarea cu tuş a cartuşelor, dar eu am auzit că mai bine îţi iei altele noi decât să le foloseşti pe alea vechi. Nu mă complic. Mai bine mă duc la un centru xerox când am nevoie“, a explicat Cristi Sandu, elev în clasa a XII-a la Şcoala „Mihai Eminescu“.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite