Bacau: Copiii de grădiniţă, pe mâna suplinitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Copiii de grădiniţă, pe mâna suplinitorilor
Bacau: Copiii de grădiniţă, pe mâna suplinitorilor

Concediile fără plată şi de creştere a copilului au lăsat posturile libere pentru suplinitori la grădiniţele din oraş.

După repartizarea locurilor titularizabile în învăţământul preşcolar de la sfârşitul lunii iulie, grădiniţele din Bacău au rămas fără educatoare. Chiar dacă în urma repartizării nouă educatoare au ocupat posturi de titulari la cele 26 de grădiniţe de stat din oraş, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău încă mai caută cadre didactice pentru învăţământul preşcolar.
„Sunt 12 locuri libere la specializarea «educatoare cu predarea în limba română» în oraş. Nu sunt titularizabile, dar le vom scoate la concursul pentru suplinitori de la sfârşitul lunii august”, ne-a declarat Teodora Şotcan, inspector adjunct în cadrul IŞJ Bacău. Aceasta mai susţine că locurile nu au fost scoase la concurs pentru că sunt ocupate de educatori. Aceştia nu se pot prezenta însă la posturi în anul şcolar 2009-2010 din diverse motive.

Suplinitorii se simt norocoşi

„Unii educatori au preferat să-şi ia concediu fără plată un an, iar alţii sunt în concediu de creştere a copilului. Avem şi cazuri în care educatoarele ocupă posturi de conducere şi locul lor este liber”, ne-a mai spus Şotcan. Cei care se bucură cel mai mult de actuala situaţie  sunt aspiranţii la un post de educator. Ei se pregătesc intens pentru examenul de suplinire, mai ales că au şansa să prindă repartiţie chiar la o grădiniţă din oraş.


„La titularizare au fost mai puţine locuri în oraş decât se anunţă că vor fi la examenul pentru suplinitori. Mă mulţumesc şi cu postul de suplinitor, chiar dacă este valabil doar pentru o perioadă limitată. Examenul este mai uşor, iar şansele să prind loc în oraş sunt mai mari”, ne-a declarat Andreea Lipiceanu, o băcăuancă care aspiră la un post de educatoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite