Convoi umanitar pentru sinistrații din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Convoiul a plecat din fața Prefecturii Bacău
Convoiul a plecat din fața Prefecturii Bacău

Instituția Prefectului Bacău a trimis astăzi, la ora 14.00, un prim transport de alimente pentru sinistrații din Vrancea, izolați din cauza ninsorilor. Pachetele care vor ajunge în casele vrâncenilor conțin apă minerală, conserve și pâine.

Din convoiul umanitar fac parte și voluntarii Crucii Roşii Bacău, care au răspuns şi de această dată solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Alimentele vor ajunge în satele Garoafa și Ciușlea, locații stabilite de comun acord în urma discuțiilor dintre prefectul Constantin Scripăț și omologul din Vrancea, Sorin Hornea. Dealtfel, în aceste localități acţionează, de la ora 6.00, un detaşament de 80 pompieri al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău. Totodată, 120 de jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău se află în misiune, încă de ieri, în zona sinistrată.

„Preconizăm că şi în zilele următoare se vor efectua alte transporturi similare, întrucât, la iniţiativa prefectului, în colaborare cu Garnizoana Bacău şi I.S.U. Bacău, s-a amenajat un punct de colectare donaţii pentru persoanele care locuiesc în zonele calamitate, la Cercul Militar Bacău. Persoanele, instituţiile, societăţile private şi ONG - urile care sunt interesate şi doresc să îşi manifeste spiritul de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate din judeţele afectate, îşi pot oferi sprijinul, ca voluntari sau prin donaţii de alimente de bază şi lemne de foc", a spus Nicoleta Zărnescu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite