Bacău: Contrabandiştii le dau de furcă vameşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Contrabandiştii le dau de furcă vameşilor
Bacău: Contrabandiştii le dau de furcă vameşilor

Infractorii sunt foarte inventivi când îşi ascund marfa

Ei dosesc mii de pachete de ţigări şi sticle de băuturi alcoolice în cele mai neaşteptate locuri ale mijloacelor de transport.
Vameşii băcăuani trebuie să dea dovadă de multă agilitate şi un bun spirit de observaţie când se află în controale. Rezultatul verificărilor din ultima perioadă a scos la iveală că infractorii sunt foarte inventivi când vine vorba de ascunderea mărfii de contrabandă.

„Reţelele de contrabandişti aduc marfa în cantităţi foarte mici, ascunsă în mai multe maşini, pentru a fi mai dificil de depistat. În alte cazuri, se folosesc de roţile de rezervă şi de interiorul banchetelor“, a explicat Claudiu Ambrozie, director adjunct al Vămii din Bacău.

Cu toate acestea, o parte din contrabandişti scapă basma curată, motiv pentru care vameşii au demarat în urmă cu câteva zile o acţiune de control la agenţii economici. Ultima verificare de acest fel a avut loc la SC Valiben SRL din comuna Mărgineni şi s-a soldat cu confiscarea unor produse fără aviz de însoţire a mărfii sau alte documente legale. Vameşii au aplicat şi o amendă de 20.000 de lei. „S-au confiscat 587 pachete de ţigări aduse din Republica Moldova, cu timbru moldovenesc, care erau expuse la vânzare cu nonşalanţă, precum şi o cantitate de băuturi alcoolice şi parfumuri“, a declarat Valentin Grosu, şeful Vămii Bacău. 

Cel mai adesea, acţiunile de control nu sunt lipsite nici de reacţii violente. Chiar în urmă cu două zile, directorul adjunct al Biroului Vamal Bacău a fost agresat de angajatul unei societăţi comerciale pe care o verifica. Incidentul a fost făcut public de conducerea Vămii Bacău, imediat după depunerea unei plângeri la Poliţie.

„O persoană care are legătură cu patronul acelei firme a agresat verbal întreaga echipă şi fizic pe unul dintre colegii noştri. Incidentul nu a avut urmări grave, însă în viitor vom colabora strâns cu Poliţia la astfel de acţiuni“, a încheiat Valentin Grosu.

Prefectul cere măsuri exemplare

Prefectul de Bacău a solicitat o anchetă. „Am aflat uimit despre agresarea vameşilor şi nu tolerez asemenea atitudini, mai ales când e vorba de funcţionari publici în exerciţiul funcţiunii. Solicit organelor de anchetă o investigaţie rapidă şi cu măsuri care să dea un exemplu. Este un ultraj. Oamenii trebuie să-şi controleze agresivitatea“, a declarat prefectul Dorian Pocovnicu.

Cazul va fi cer-cetat de poliţişti şi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătorie, Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt
IPJ Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite