Bacău: Constantin Stan/Cu bisturiul în slujba frumosului (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Constantin Stan/Cu bisturiul în slujba frumosului (PORTRET)
Bacău: Constantin Stan/Cu bisturiul în slujba frumosului (PORTRET)

Chirurgul este mândru de munca sa, deşi uneori stă şi 18 ore la o intervenţie. Printre vedetele operate de el se numără şi Mihaela Rădulescu.

Constantin Stan este mereu căutat de vedetele din show-biz, care doresc să apară perfecte sub lumina puternică a reflectoarelor. Sala de operaţii este pentru băcăuan o a doua sa casă, fiindcă sunt zile când stă şi câte 18 ore la o intervenţie.


„Din 2002 folosim în clinică o nouă tehnică chirurgicală de mărire a sânilor cu proteze Matrix în dublu plan. Apoi am patentat cu firma americană Ellman, după un proiect propriu, o pensă monopolară de disecţie cu radiofrecvenţă pentru mărirea de sâni fără durere postoperatorie şi recuperare imediată“, se mândreşte Constantin Stan.

Medicul a reuşit performanţa, în 2004, de a introduce sistemul computerizat de asistare a alegerii implanturilor mamare, sistem care este recunoscut şi aplicat de specialişti din ţări precum Italia, Franţa, Germania şi Anglia. Datorită profesionalismului său, doctorul Constantin Stan a fost ales ca secretar general al Societăţii Române de Chirurgie Estetică şi este membru al Societăţii Române de Chirurgie Plastică Reconstructivă.

De asemenea, Constantin Stan a fost cooptat în Academia Europeană de Chirurgie Cosmetică şi în Societatea Franceză de Chirurgie Estetică. Până acum, zeci de vedete au călcat pragul clinicii băcăuane pentru a-şi rotunji sânii sau pentru a-şi remodela nasul. Se spune că printre acestea s-ar fi aflat Mihaela Rădulescu şi Iulia Vîntur.

Celebru, dar fără viaţă privată    


Doctorul Stan este mândru de munca sa de până acum, de colectivul de la clinica pe care o conduce, de pacienţii care n-au avut motive să-l reclame vreodată. Singurul său regret este că nu s-a bucurat de mult timp de o vacanţă alături de cei dragi.

„Am colindat lumea-n lung şi-n lat. Dar niciodată într-o vacanţă. Întotdeauna am fost doar în interes de serviciu“, recunoaşte specialistul. Constantin Stan mărturiseşte că a sacrificat multe pentru profesia sa. „Câteodată mă gândesc şi spun că nu merită să te sacrifici. Însă când sunt din nou în febra unei intervenţii chirurgicale sau la un congres, pur şi simplu uit de mine“, spune medicul.

Profil

Născut. 6 noiembrie
1956, la Tecuci.
Studii. Universitatea de Medicină şi Farmacie
Iaşi, master în Chirurgie Estetică la Universitatea din Milano.
Familie. Are o fiică.

Întrebări şi răspunsuri

Cam câte ore lucraţi într-o zi?
Sunt zile când stau în sala de operaţie chiar şi 18 ore. Cu toate acestea, niciodată nu plec mai devreme de opt ore de la serviciu.

Rataţi vreun eveniment medical internaţional?
Nu, mai ales atunci când primesc invitaţii oficiale. Pe de altă parte, toate aceste congrese reprezintă o posibilitate de a mă perfecţiona şi de a împărtăşi din experienţa mea altor colegi.

Ce-i place

Doctorului Constantin Stan îi place treaba bine făcută. Vrea ca toţi cei care trec pe la clinica lui să fie mulţumiţi şi să nu fie nevoit să primească reproşuri

Ce nu-i place

„Nu-mi place politica. Nu trebuie ca viaţa noastră să fie influenţată de pasiunile şi orgoliile politicienilor“, este de părere doctorul Stan. El mai spune că unii politicieni ar trebui să mai facă şi muncă de teren, nu doar să stea pe la televiziuni. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite