Conducerea Spitalului Bacău aşteaptă sesizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Dan Stoica a amânat demararea unei anchete
Managerul Dan Stoica a amânat demararea unei anchete

Şefii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău se fac că nu văd cum flagelul corupţiei afectează actul medical. După ce reporterii „Adevărul de Seară“ au prezentat cazul unei infirmiere care a cerut bani unei paciente pentru a-şi face treaba, managerii unităţii aşteaptă o sesizare scrisă pentru a face anchetă.


„Aflaţi dumneavoastră, presa, numele persoanei pe care aţi filmat-o şi voi lua măsuri. Trebuie să primim o reclamaţie oficială, însoţită de acel film, ca să putem sesiza, la rândul nostru, Comisia de Etică şi Comisia de Disciplină“, a afirmat Dan Stoica, managerul Spitalului de Urgenţă.


Băcăuanii reclamă neglijenţa din spital


Un alt filmuleţ realizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă de o femeie din Bacău, fiica unei paciente de la Neurologie, arată că mama sa nu a primit îngrijiri corespunzătoare nici măcar după ce a dat şpăgi mai multor angajaţi. „Perfuzia mamei mele a curs pe cearşaf, dar nimeni nu a observat. Asistenta a plecat, apoi a venit alta, în tura a doua. A trebuit să am eu grijă de bolnavă. Culmea e că le-am dat la toate bani, dar tot nu-şi fac treaba. Parcă sunt izvor de bani, zece lei la una, zece lei la alta“, a explicat femeia.


Pacienţii spun că la anumite secţii ale spitalului sunt şanse mici să beneficiezi de un tratament bun dacă nu „stimulezi“ personalul cu mici atenţii sau chiar cu bani. „E o chestie generalizată în toată România şi noi greşim că i-am obişnuit pe doctori în felul ăsta. Ar trebui să muncească pentru salariu, nu să aştepte să primească ciubuc“, crede Adrian Tomozei, băcăuan.


Am pus camere video, încercăm să schimbăm lucrurile în bine“, a adăugat Dan Stoica, managerul Spitalului de Urgenţe.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite