Concurs județean de folclor la Palatul Copiilor Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulți elevi au demonstrat că sunt soliști vocali la fel de buni ca și instrumentiști. Copiii care au impresionat juriul au fost răsplătiți cu diplome.

Aproximativ o sută de copiii din toate colțurile județului s-a întâlnit astăzi la Palatul Copiilor din Bacău pentru a afla care este cel mai bun la folclor. În competiție au intrat Cluburile Elevilor din Moinești, Comănești, Buhuși și Bacău, fiecare participant încercând să impresioneze juriul și să obțină un loc pe podium.

"Este al treilea an când particip la concursul județean de folclor. În anii trecuți am avut rezultate foarte bune și sper ca și acum să iau o diplomă. Am emoții mari", ne spune Daria Dogariu, de 7 ani, din Moinești. Competitorii s-au străduit să facă impresie bună nu numai prin melodiile alese, dar și prin timbrul vocal și jocul de scenă. Împreună cu profesorii instructori au avut grijă și de ținuta populară, foarte importantă într-o astfel de competiție. Spre deosebire de ceilalți contracandidați care au folosit negativele melodiilor, elevii din Comănești și-au asigurat singuri partea instrumentală, dovedind astfel că sunt cu adevărat artiști în devenire. Același lucru l-au demonstrat și elevii de la Palatul Copiilor din Bacău.

După un recital la nai, două copile au demonstrat că au și o voce de excepție, evoluția lor fiind apreciată cu ropote de aplauze din partea spectatorilor. "A fost destul de greu să decidem cine va fi premiat, pentru că toți concurenții sunt buni. Am încercat să fim cât se poate de obiectivi și sper să nu supărăm pe nimeni. Dacă o să continuați așa, copiii o să ajungeți departe", le-a spus concurenților Mihai Bârjoveanu, instructorul de folclor de la Palatul Copiilor Bacău. Atât copiii care au cântat solo, dar și cei care au evoluat în grupuri vocale au fost răsplătiți cu diplome.                

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite