Concurs de chimie pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de elevi din liceele băcăuane au intrat ieri în focurile concursului de chimie „Petru Poni“, faza judeţeană, desfăşurat la Grupul Şcolar Industrial „Letea“.

„Aceasta este cea de-a VIII-a ediţie a concursului. Ce trebuie menţionat este faptul că, până anul trecut, activitatea a avut un caracter interjudeţean, iar din acest an a devenit un concurs naţional. La acesta pot concura numai elevii care provin din unităţile de învăţământ cu profil tehnologic“, a declarat Radu Galeru, inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.


Deşi toţi concurenţii s-au aşteptat la subiecte tip grilă, acestea s-au dovedit a fi de sinteză. „Mi se pare destul de greu. Eram pregătită sufleteşte pentru subiecte grilă. Sper să mă descurc şi cu acestea“, ne-a spus Alina Ţugui, elevă în clasa a IX-a la Liceul „Letea“. Unii dintre participanţi au părăsit sălile de examen după o oră şi jumătate când li s-a permis acest lucru, în timp ce alţii au profitat din plin de cele trei ore alocate rezolvării subiectelor de chimie.


Dintre cei 72 de candidaţi care au participat ieri la faza judeţeană a concursului de chimie, 10 vor merge la cea naţională, care se va desfăşura pe 28 mai, la Oneşti, şi la care şi-au anunţat deja participarea peste 250 de elevi din ţară. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite