Comunele Bacăului ciugulesc din bugetul de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni din Bacău au împărţit ieri un buget total de aproape 524 de milioane de lei.
Consilierii judeţeni din Bacău au împărţit ieri un buget total de aproape 524 de milioane de lei.

Consilierii judeţeni au votat ieri bugetului Bacăului pentru 2010. Suma totală disponibilă pentru cheltuieli pe parcursul anului este cu 25% mai mică faţă de 2009.

Consilierii judeţeni au bătut în cuie bugetele pentru 2010 ale primăriilor din Bacău. Edilii au avut de împărţit o sumă totală cu 25% mai mică faţă de anul precedent. Pe lângă banii împărţiţi edililor locali, aleşii judeţeni au avut de alocat şi fonduri pentru instituţii din subordine, din domenii precum sănătate, învăţământ sau ordine publică. Conducerea Consiliului Judeţean este de părere că băcăuanii vor beneficia, în 2010, de un buget bine alcătuit.


Spitalul Judeţean primeşte 1,7 milioane de lei


„Printre priorităţile noastre se numără finanţarea unor lucrări la Spitalul Judeţean. Apoi se vor da bani şi pentru construirea Catedralei Ortodoxe, pe care dorim să o acoperim anul acesta, şi pentru cultură, care din păcate este la pământ. Vom aloca bani în aşa fel încât fiecare insituţie să primească un sprijin“, a spus Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean. Astfel pentru Spitalul Judeţean se vor aloca  1.703.000 lei, iar pentru lucrările de la Catedrala Ortodoxă alţi 4.000 de lei. Instituţiile de cultură din judeţ şi lăcaşele de cult vor primi 19.444 de lei. Centrele de îngrijire şi asistenţă socială au alocaţi, în total, până la sfârşitul anului, 98.511 de lei.


Unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ le-au fost repartizate, conform planului, 423 de milioane de lei. Oraşele şi comunele din judeţ vor fi finanţate cu bani destinaţi echilibrării bugetelor şi a cotelor din TVA. Sumele alocate de Consiliu în proiectul de buget sunt cuprinse între 200.000 şi 600.000 de lei la nivel de comună. Consilierii prezenţi la şedinţă au fost de acord cu împărţirea pe anul în curs, cu o singură excepţie. 


Consilierul Constantin Avram a cerut şi a obţinut un plus de 100.000 de lei la cei 270.000 de lei alocaţi comunei Berzunţi. „Nu trebuie să considerăm că unii băcăuani sunt mai băcăuani decât alţii. Comuna Berzunţi are de sprijinit mai multe proiecte locale de anvergură, precum modernizarea drumurilor şi reţelelor de apă-canal“, a spus consilierul. Preşedintele consiliului judeţean a admis că poziţia lui Constantim Avram este una îndreptăţită. „Deşi toţi sunteţi tentaţi să cereţi mai mult pentru cei pe care îi reprezentaţi, trebuie să recunosc că domnul Avram are un «grăunte» de dreptate“, a confirmat preşedintele Dragoş Benea. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite