Complexul turistic al primarului din Buhuși construit cu muncitori la „negru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Turistic - Agrotur Runc din Buhuși
Complexul Turistic - Agrotur Runc din Buhuși

Inspectoratul de Muncă a făcut deja propunere de cercetare penală pentru firma Eficient unde  edilul este asociatul principal. Cazul este primul din acest an când inspectorii de muncă au depistat mai mult de cinci muncitori care lucrează fără forme legale la o singură firmă

Firma Eficient din Buhuși, unde asociat principal este chiar Ionel Turcea, edilul orașului, s-a ales cu propunere de cercetare penală din partea angajaților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. Asta după ce, la mijlocul lunii trecute, în urma unui control efectuat pe șantierul „Complexului Turistic - Agrotur Runc", inspectorii au găsit șase muncitori care lucrau fără forme legale.

Complexul Turistic, compus din restaurant, spații de agrement și hotel, este construit de firma Eficient și Coreti - Serv iar în urma declarațiilor date de muncitori a reieșit că toți cei găsiți fără forme legale lucrau pentru firma primarului Turcea. „Conform legii, dacă la o firmă se găsesc mai mult de cinci angajați fără forme legale,  se face propunere de cercetare penală. Noi am depistat șase. Munceau la Complexul turistic și au zis că sunt angajații firmei Eficient", a spus Dan Buftea, purtătorul de cuvânt al ITM Bacău.

Acesta este primul caz din 2011 când inspectorii de muncă au depistat mai mult de cinci muncitori care lucrează fără forme legale la o singură firmă.

Primarul neagă acuzele ITM

Ionel Turcea, cel care este asociat la firma Eficient cu o cotă parte de 75 la sută neagă însă toate acuzațiile aduse de ITM. Mai mult edilul spune că totul nu este decât o încurcătură făcută de inspectori. „Au găsit patru femei care veniseră la interviu pentru a se angaja la restaurnat. Au declarații doar de la doi oameni. Să demonstreze că lucrau pentru firma Eficient. Doar hotelul se află în construcție și el aparține firmei Coreti Serv. Restaurantul este deja terminat", a spus Turcea.

Edilul din Buhuși a recunoscut însă că, în momentul controlului, inspectorii au stat de vorbă și cu niște constructori. „Ei nu erau însă pe terenul complexului și nu munceau. Se aflau în afara unității. Nu mai au oamenii voie să se plimbe?", a mai spus Turcea. 

Conform legii, dacă Parchetul de pe Lângă Judecătoria Buhuși admite propunerea ITM-ului și întocmește dosar penal firme Eficient, aceasta din urmă riscă ca pe viitor să nu mai aibă acces la fonduri europene și nici la contracte sau achiziții pe bani publici. Totodată, administratorul firmei riscă închisoarea de la unu până la doi ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite