Competiţie în familie pentru centuri la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Machidon îşi pregăteşte fiul, pe Alex, pentru importantul examen
Iulian Machidon îşi pregăteşte fiul, pe Alex, pentru importantul examen

Peste 40 de sportivi de la clubul de karate Seishin, legitimaţi la Sport Club Municipal Bacău, au trecut sâmbătă prin emoţiile examenului de grad.

Alex Machidon are doar şase ani şi jumătate şi pentru prima oară în viaţă simte emoţiile unui examen. „Până să ajung la sală a fost şi mai rău. Acum însă, mi-au mai trecut“, încearcă să se convingă băieţelul.

Vrea centura galbenă şi pentru acest lucru s-a pregătit intens, luni de zile. Acum nu mai are siguranţa că se va ridica la cerinţele antrenorului. Cu coada ochiului priveşte figura serioasă a lui Sensei Botez, în speranţa unui strop de bunăvoinţă.
Cum pe sub mustaţa stufoasă a antrenorului nu se vede niciun zâmbet, băieţelul caută din ochi privirea caldă şi mândră a tatălui său, cantonat în rândul centurilor avansate.

A reîmbrăcat kimonoul pentru a fi alături de fiu

„E o zi mare pentru amândoi. Şi pentru mine şi pentru fiul meu. El dă examen pentru centura galbenă, eu pentru cea albastră. O competiţie în familie“, spune vesel Iulian Machidon. Tatăl are 42 de ani. A făcut parte din primele generaţii de karateka din Bacău, însă a renunţat la sport o lungă perioadă de timp.

Acum a revenit printre sportivi, dar nu singur. „Am vrut ca şi fiul meu să practice acest sport. Şi nu am făcut rău. Îi place şi sper să ajungă un campion“, îşi doreşte tatăl. Peste 40 de sportivi de la clubul de karate Seishin, legitimaţi la Sport Club Municipal Bacău, au trecut ieri prin emoţiile examenului de grad.

Bobocii se uitau cu sfinţenie la Sensei. Privirile lor sfredelitoare nu puteau să străpungă platoşa dură a antrenorului. „Este cel mai important examen pentru mine. În ultima perioadă i-am acordat cea mai mare atenţie. Sper să mă pot concentra şi să nu mă dezamăgesc, în primul rând pe mine“, ne spune Andra, una dintre sportive.

Mai întâi, au intrat în focul examinărilor bobocii. Chiar dacă nu s-au sincronizat, începătorii au dovedit că stăpânesc tehnicile de bază ale karate-ului. Presiunea a fost mare şi datorită zecilor de părinţi care au ţinut să asiste la demonstraţia copiilor. Sportivii avansaţi au avut de trecut probe mai dificile, însă niciunul nu a bătut pasul în retragere.

„Era loc şi de mai bine, dar în general sunt mulţumit“, ne-a declarat antrenorul Doru Botez. După examen, toţi sportivii au primit diplome, iar cei care au avut şi rezultate bune în competiţiile din acest an au fost recompensaţi cu dulciuri şi treninguri. „Secţia de arte marţiale are cele mai bune rezultate. Noi suntem foarte mulţumiţi de activitatea lor“, explică Ion Şarban, director al Sport Club Municipal Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite