Comerţul cu ţigări vândute pe sub mână a înflorit în pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe ţigări confiscate de poliţişti provin din Republica Moldova
Cele mai multe ţigări confiscate de poliţişti provin din Republica Moldova

La sfârşitul săptămânii, Poliţia Primăriei a prins şapte persoane care vindeau la jumătate de preţ ţigări aduse din Republica Moldova şi Ucraina.  

Ultima scumpire a ţigărilor a contribuit la încurajarea comerţului ambulant neautorizat în pieţele şi locurile aglomerate din Bacău. Numai la sfârşitul săptămânii, lucrătorii din cadul Poliţiei Primăriei au reţinut şapte persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 61 de ani, care vindeau ţigări pe sub mână la jumătate de preţ.

„În general, îşi ţin pachetele în geacă, în mânecă sau o geantă mică. Aşa a procedat Mihaela S. (17 ani), care a fost prinsă în flagrant în timp ce comercializa fără autorizaţie 50 de pachete de ţigări din Republica Moldova“, ne-a spus Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău.

Afacerile vânzătorilor autorizaţi, pe butuci

Comercianţii autorizaţi de ţigări sunt nemulţimiţi de faptul că oamenii legii nu stopează scest fenomen. „Ţigările s-au scumpit destul de mult. Dacă aceste persoane continuă să-şi vândă marfa fără acte la un preţ mult mai mic decât al nostru, lumea se va reorienta şi va cumpăra de la ei“, ne-a spus Irina Georgescu, administratorul unui magazin cu ţigări.

Poliţiştii spun că au intensificat controalele în zonele aglomerate din oraş. Sancţiunile pentru cei prinşi  că vând ţigări ilegal variază între 1.000 şi 2.000 de lei. Vânzătorilor fără acte li se confiscă şi marfa care o au asupra lor şi din acest motiv devin agresivi.

Primesc sancţiunile cu înjurii şi agresivitate

Aşa s-a întâmplat cu Luigi Stoica (31 de ani) din Bacău ,care i-a luat la bătaie pe oamenii legii. „La vestea că va rămâne fără pachetele de ţigări pe care voia să le vândă cu 5, 5 lei în loc de 10 lei, Luigi Stoica a început să aducă injurii agentului de poliţie şi să-l ameninte cu bătaia. Pentru acest fapt el s-a ales şi cu amendă de 200 de lei“, ne-a mai explicat Florin Podoleanu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite