Bacău: Columbeanu şi Becali, idolii elevilor (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele vor să calce pe urmele fotomodelului băcăuan, iar băieţii vor o carieră ca a latifundiarului din Pipera Mai citește Băutura și țigara, hobbyuri de licean Chiulul scăpat de sub control în licee și școli Viața adolescenților, sub lupa societății

În schimb, copiii cu rezultate foarte bune la învăţătură sunt pregătiţi să urmeze sfaturile părinţilor şi să se realizeze în viaţă prin muncă.

S-au dus vremurile când tinerii se codeau să răspundă la întrebarea ce vor de la viaţă. Astăzi, răspunsurile celor mai mulţi sunt rapide şi fără nicio urmă de şovăială. Îşi doresc faimă şi bani, la fel ca şi idolii lor: Gigi Becali, Monica Columbeanu, Sexy Brăileanca sau Ogică.


Ce să mă omor cu atâta carte? Ce, Monica Columbeanu a făcut mai mult decât un liceu? S-a măritat cu un om bogat şi acum e mare cucoană! Ce, eu sunt mai proastă decât ea? Poate-mi găsesc şi eu un bărbat cu bani“, spune fără să clipească Andreea Miron, elevă în clasa a XII-a la un liceu din Bacău. Băieţii vor să calce pe urmele lui Gigi Becali.

E adevărat că nu ştie să vorbească bine româneşte, dar are bani şi o duce bine. Eu de ce mi-aş dori altceva?“, este de părere Bogdan Micu, elev în clasa a VII-a. Şi cadrele didactice au constatat că printre actualele generaţii de elevi circulă un curent de parvenire molipsitor, cei mai mulţi dintre adolescenţi fiind cu gândul doar la a da lovitura în viaţă, fără să muncească prea mult. „De regulă, elevii olimpici îşi aleg ca modele de viaţă părinţii sau persoane cunoscute, care s-au realizat, au o carieră şi o situaţie materială bună. Elevii cu rezultate mai slăbuţe la învăţătură îşi leagă speranţele de oportunităţi“, explică Nicolae Moisă, profesor la Grupul Şcolar Industrial „Letea“, din Bacău.


Piercingul alungă anonimatul  


Tinerii din ziua de astăzi nu uimesc numai prin alegerea modelelor de viaţă ci şi prin extravaganţă, manifestată prin ţinută, tunsoare sau accesorii. Liceenii care au piercinguri în buze sau sprâncene sau cei care şi-au tatuat corpul, nu contenesc să atragă atenţia celor din grup asupra lor şi chiar să povestească în amănunt cât de curajoşi au fost atunci când s-au lăsat înţepaţi.

Aşa e moda acum. Părinţii mei au înţeles acest lucru şi nu mă ceartă. Şi profesorii acceptă acest lucru, pentru că piercingul nu mă împiedică să fiu un elev conştincios“, susţine Andrei Antohi, elev în clasa a XI-a. Dascălii nu prea ţin cont de extravaganţele elevilor, atâta timp cât aceştia îşi fac temele, nu deranjează orele şi învaţă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite