Bacău: Coliziunea cu trenul nu îi sperie pe şoferii „meseriaşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Coliziunea cu trenul nu îi sperie pe şoferii „meseriaşi”
Bacău: Coliziunea cu trenul nu îi sperie pe şoferii „meseriaşi”

În ciuda evenimentelor cu urmări tragice în care sunt implicate autoturisme şi trenuri, mulţi şoferi băcăuani ignoră semnalele de oprire şi trec calea ferată riscându-şi viaţa.

O acţiune organizată ieri de Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Bacău i-a condus pe poliţişti spre o concluzie îngrijorătoare: mulţi şoferi nu dau atenţie semnalului luminos şi sonor şi trec peste calea ferată chiar şi după ce bariera începe să coboare.

Mentalitatea „nu o să mi se întâmpăle tocmai mie” nu poate fi îndepărtată nici măcar de sancţiunile drastice prevăzute de Codul Rutier: suspendarea persisului de conducere şi amenzi de câteva sute de lei. În timpul acţiunii, poliţiştii au legitimat 108 persoane, au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare. 

Ca exemplu, un conducător auto de 41 ani, a condus un autoturism pe  Calea Moldovei, din municipiul Bacau, fără a opri la semnalele luminoase şi sonore aflate în funcţiune la trecerea la nivel cu calea ferată. A fost sancţionat cu amendă in valoare de 540 lei si s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere”, a precizat subinspectorul Narcisa Butnaru, de la Inspectoratul de Poliţie Bacău. Chiar şi şoferi cu experienţă de 15-20 de ani au fost surprinşi expunându-se riscului de accident şi au rămas fără permis.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite