Colinde pe CD produs de Miresele Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie credincioasă cumpără încântată „materialul discografic“ al maicilor
O femeie credincioasă cumpără încântată „materialul discografic“ al maicilor

Măicuţele de la Mănăstirea Tisa Silvestri au înregistrat un CD cu 14 colinde care se vinde în biserici ca pâinea caldă. Pe lângă muzică, cele 18 maici din localitatea băcăuană fac pictură şi tapiserie, majoritatea lucrărilor fiind dăruite credincioşilor.

Cele 18 măicuţe de la Mănăstirea „Buna Vestire“ din localitatea Tisa Silvestri au găsit o metodă inedită de a face bani pentru cele necesare vieţii călugăreşti.  „Pregătim acest proiect din luna august. Am muncit foarte mult, iar cu ajutorul lui Dumnezeu l-am mântuit când a trebuit“, spune stareţa Teoctista.

Pentru a avea certitudinea că toate cele 14 colinde vor fi impecabile din punct de vedere artistic, măicuţele au apelat la un specialist, Gheorghe Gozar, profesor de muzică la Liceul de Artă „George Apostu“ Bacău.

Au primit binecuvântare de la Arhiepiscopie

„Sunt foarte muncitoare. Le-a înzestrat Dumnezeu cu har, dorinţă de a face ceva deosebit, dar şi un simţ artistic minunat. Gândesc pozitiv şi de aici li se trage frumuseţea sufletească“, este de părere profesorul Gozar.

Mai marii Bisericii n-au rămas imuni la eforturile artistice ale călugăriţelor din Tisa Silvestri. „Colindele cântate de măicuţe sunt foarte frumoase. Noi le-am dat binecuvântarea“, spune preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei. Măicuţele de la Tisa Silvestri au scos pe piaţă 500 de CD-uri, care vor fi vândute cu 15 lei bucata. „Ce vom face cu banii? Îi vom folosi pentru nevoile mănăstireşti. Anul viitor vrem să sfinţim biserica şi avem nevoie de ajutor. Am zis să nu aşteptăm doar de la credincioşi sprijin, ci să muncim şi noi“, mărturiseşte maica stareţă. 

CD-urile au fost expuse în toate marile biserici din municipiul Bacău. Cum corul călugăriţelor din Tisa Silvestri este renumit în judeţ, băcăuanii cumpără încântaţi. „Am mai fost pe la mănăstire şi ştiu ce pot măicuţele“, a declarat băcăuanca Maria Vlaicu. Deşi abia au finalizat proiectul cu CD-ul de colinde, călugăriţele artiste se gândesc deja la un album de cântări pascale. 

„De toate aceste activităţi ne ocupăm doar atunci când este vreme urâtă şi nu putem să facem agricultură sau apicultură. Nu avem cursuri de specialitate, dar ce facem, facem din tot sufletul şi cu multă dragoste pentru aproapele nostru“, a ţinut să menţioneze maica stareţă. 

Pricepute şi la tapiserie
Măicuţele din Tisa Silvestri sunt renumite în ţară şi pentru lucrările de artă care le ies din mâini. Miresele Domnului fac pictură şi tapiserie artistică ca nişte profesioniste, operele lor fiind foarte apreciate şi căutate de cunoscători.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite