Coadă pentru vaccinul antiporcină la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de persoane îşi aşteaptă rândul la cabinetul unde vor fi vaccinaţi împotriva gripei noi
Zeci de persoane îşi aşteaptă rândul la cabinetul unde vor fi vaccinaţi împotriva gripei noi

Tot mai mulţi băcăuani solicită medicilor de familie doze cu ser antigripal, îngrijoraţi de numărul mare de îmbolnăviri. Medicii băcăuani spun că până acum, la nivelul judeţului, s-au distribuit 16.000 de doze de Cantgrip, la solicitarea pacienţilor.

Tot mai mulţi băcăuani au început să se intereseze de vaccinul antigripal. Medicii spun că interesul sporit este generat de numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu virusul A H1N1. „Probabil că s-au speriat de ultimele cazuri. Oricum noi avem destule doze de vaccin pentru cei care vor să se imunizeze“, ne spune dr. Marin Buştuc, director al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

În judeţ sunt confirmate 264 de cazuri de gripă nouă, din cele 483 suspecte, şi s-a înregistrat un deces. „Ultimele cazuri au fost doar din rândul adulţilor. Copiii au avut vacanţă şi s-a cunoscut acest lucru“, adaugă directorul Buştuc. Medicii spun că vaccinarea este singura cale pentru băcăuanii care nu vor să aibă probleme. Direcţia de Sănătate Publică a distribuit deja 16.000 de doze, din cele 27.000 primite de la Minister, însă stocul nu este epuizat. În prima fază, medicii de familie din judeţ au primit câte 50 de doze de vaccin, iar unii deja au făcut solicitări pentru alte doze. Şi pentru poliţiştii, jandarmii şi pompierii băcăuani, DSP a alocat 3.100 de doze de vaccin antigripal, care au ajuns deja la medicii militari.

Virozele respiratorii fac prăpăd printre copii

Chiar dacă au fost ocoliţi de gripa nouă, foarte mulţi minori au ajuns la doctor, doborâţi de virozele respiratorii şi digestive. „În ultimele patru zile au fost peste 400 de consultaţii. 21 dintre copii au primit spitalizare pentru o zi, iar în 50 de cazuri mai grave internările s-au prelungit“, explică dr. Aurelia Ţaga, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Bacău. 

Cei mai mulţi bolnavi sunt preşcolari cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani, care au ajuns la spital cu febră, tuse şi durere în gât. Doctorii recomandă părinţilor care au copii bolnavi să se adreseze mai întâi medicilor de familie, iar în cazuri grave să meargă la Urgenţe.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite