„Clienții“ primăriei câștigă o licitație controversată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de cogenerare de 23 de milioane de euro a fost atribuit direct către Elsaco -Branpis, după descalificarea competitorilor.

Branpis și Elsaco și-au adjudecat un contract de 23 de milioane de euro, deoarece au câștigat licitația pentru realizarea celui de-al doilea grup de cogenerare. Jumătate din bani sunt fonduri europene venite prin POS Mediu. Contractul nu poate fi semnat până la soluționarea contestațiilor, depuse de ceilalți competitori.

Deși s-au înscris la licitație patru consorții de firme, trei din ele au fost descalificate pe motiv de nerespectare a criteriilor de eligibilitate. Petițiile depuse de acestea la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor(CNSC) probează modul discriminatoriu în care comisia de licitație a Primăriei Bacău a eliminat din joc firmele. Atât Elsaco, cât și Branpis au fost abonate în ultimii ani la contractele de investiții ale CET-ului din Bacău.

Care sunt principalele nereguli semnalate către CNSC de ceilalți participanți la licitație, modul în care a fost fentată comisia cu calculul standard al eficienței grupului de cogenerare dar și ce legatură are fostul coleg de facultate și de armată al primarului citiți în numărul de mâine al săptămânalului ADS Bacău.

Săptămânalul ADS se găsește la toate chioșcurile de presă la prețul de 0,90 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite