Bacău: Claxoanele nuntaşilor omoară liniştea băcăuanilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Claxoanele nuntaşilor omoară liniştea băcăuanilor (VIDEO)
Bacău: Claxoanele nuntaşilor omoară liniştea băcăuanilor (VIDEO)

Deşi Poliţia Rutieră a dat amenzi pe bandă rulantă, tinerii care-şi pun pirostiile ignoră regulamentul care interzice claxonatul în oraş.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/film nunti.flv width=320 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=right dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Acest sfârşit de săptămână a fost unul zgomotos pentru băcăuani. Zeci de alaiuri de maşini au traversat în trombă oraşul către Casa Căsătoriilor. Nu mai puţin de 100 perechi de tineri au ales să spună „Da“ în faţa Stării Civile, motiv pentru care majoritatea şi-au „anunţat“ bucuria în tot Bacăul.

Claxoanele convoaielor de nuntaşi le-au stricat liniştea persoanelor care au ales să se odihnească după o săptămână de muncă. „De sâmbătă dimineaţa până duminică seara nu mai ai linişte dacă locuieşti în centrul oraşului. Zgomotul te aduce la disperare. Nu-ţi rămâne decât să-ţi iei familia şi să pleci departe de agitaţia citadină“, ne-a spus Iulian Vrânceanu, un băcăuan care locuieşte lângă Biserica Sfântul Neculai.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului spun că poluarea fonică a ajuns la cote alarmante în weekend.
„Nivelul zgomotului depăşeşte cu 100% pragul admis de specialişti. În viitor, vom realiza o hartă cu nivelul zgomotului înregistrat în principalele zone din oraş, pentru ca lumea să conştientizeze pericolul fonic la care este expusă“, ne-a declarat Paul Tudorică, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bacău.

Amenzi prin poştă pentru nuntaşii zgomotoşi

Chiar dacă primesc numeroase reclamaţii de la oameni, de cele mai multe ori mirii rămân indiferenţi. „O singură dată fac nuntă-n viaţă şi petrec cum vreau eu. Şi ce dacă facem gălăgie, e nuntă, nu îmormântare“, a spus indignat Viorel Palaghiu, unul dintre mirii care şi-au oficializat nunta sâmbătă. Claxonatul la nunţi sau botezuri este interzis în oraş, de aceea lucrătorii de la Poliţia Rutieră îi amendează frecvent pe nuntaşii gălăgioşi.

De la începutul anului, poliţiştii au dat 21 de amenzi pentru astfel de manifestări, în valoare de 5.040 de lei. „De obicei, nu oprim maşinile în trafic pentru a nu strica distracţia mirilor, însă îi filmăm şi le trimitem amenzile prin poştă“, ne-a explicat Adrian Nădejde, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite