Cinci benzinării vând ilegal carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiile peco care nu au autorizaţie riscă amenzi drastice
Staţiile peco care nu au autorizaţie riscă amenzi drastice

Staţiile peco sunt deschie în judeţul Bacău fără autorizaţie. Administratorii care nu respectă normele stabilite de Uniunea Europeană în 2009 riscă amenzi de până la 100.000 de lei.

În judeţul Bacău există cel puţin cinci benzinării care nu sunt autorizate de Vama Bacău. Termenul limită stabilit pentru proprietarii firmelor pentru a intra în legalitate a fost stabilit pentru 22 noiembrie 2009.Tot ce trebuia să facă administratorii benzinăriilor era să se prezinte la Direcţia Judeţeană a Vămii Bacău şi să depună dosarul în vederea obţinerii autorizării.

„Deşi agenţilor economici din Moineşti, Comăneşti şi Oneşti li s-a atras atenţia, aceştia n- au respectat termenul limită pentru depunerea autorizaţiilor“, a explicat Valentin Grosu, director coordonator la Vama Bacău.

Unităţile peco în neregulă riscă să fie închise

Benzinarii prinşi pe picior greşit riscă amenzi substanţiale. „Amenzile sunt foarte mari şi sunt cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei, plus că se mai adaugă şi alte sancţiuni complementare, cum ar fi confiscarea mărfii“, a adăugat directorul coordonator.

Cea mai drastică sancţiune pentru administratorii fără autorizaţie este interdicţia de a mai lucra vreodată în domeniu. Nici administratorii staţiilor peco care şi-au depus cererea de autorizaţie foarte târziu nu scapă nepedepsiţi. „Nici cei care şi-au depus dosarul cu întârziere nu vor fi iertaţi, deoarece de la data începerii activităţii şi până la data autorizării ei au comercializat ilegal susbstanţele energetice. Cu toate acestea, ei îşi vor păstra dreptul de a comercializa carburanţi“, a explicat Claudiu Ambrozie, director adjunct al Vămii Bacău.

Controalele vameşilor vor începe din această săptămână, iar verificările îi vizează pe toţi agenţii economici care comercializează benzină şi motorină. „Îi vom controla şi pe cei pe care îi ştim cu acte în regulă, dar şi pe cei care încalcă voit legea. Avem informaţii cine sunt şi de cât timp îşi desfăşoară activitatea“, a mai spus Valentin Grosu. În prezent, în judeţul Bacău există 120 de staţii peco, GPL şi depozite.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite