Bacău: Cinci metri de asfalt înlocuiţi într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Cinci metri de asfalt înlocuiţi într-o lună
Bacău: Cinci metri de asfalt înlocuiţi într-o lună

Lucrările de reparaţie la cel mai important pod din municipiul Bacău se desfăşoară în ritm de melc

Pasarela Letea din Bacău, aflată pe drumul E 85, care face legătura între Bucureşti şi Moldova, este în reparaţii de o lună.

Podul, tranzitat zilnic de mii de autovehicule, a intrat în reparaţii în urmă cu o lună, iar de atunci traficul se desfăşoară cu dificultate. Lucrătorii au înlocuit asfaltul pe o porţiune de circa cinci metri, pe sensul de mers dinspre Bucureşti spre Iaşi, iar acum lucrează la celălalt sens. În tot acest timp, circulaţia pune la grea încercare răbdarea şoferilor, întrucât una dintre benzi este închisă traficului.


Intervalele orare 7.00-9.00 şi 16.00-17.00 sunt cele mai dificile pentru şoferi. Atunci cozile formate la semafoarele de la cele două capete ale podului numără sute de maşini. „M-am săturat de podul ăsta şi de felul în care lucrează Primăria. Mergem un metru, apoi aşteptăm cinci minute“, a declarat Petru Ivănoaie, şofer de taxi.

Trafic restricţionat, muncitori absenţi


Şi autobuzele au dificultăţi în respectarea orarului de circulaţie din cauza opririlor neprogramate, de cel puţin câteva minute, pe care trebuie să le facă pe pod, la orele de vârf. Ceea ce este mai deranjant pentru băcăuani e faptul că zile întregi nu se lucrează, cu toate că vremea este favorabilă.


De exemplu, luni, la ora 10.00, niciun muncitor nu era la lucru, în schimb, zeci de maşini încolonate ocoleau indicatoarele de avertizare şi de restricţionare a circulaţiei. Situaţia a rămas aceeaşi pe toată durata zilei. „Nu am mai văzut pe nimeni la lucru de câteva zile. O zi se munceşte, o săptămână se stă, asta e cauza pentru care nu se mai termină“, a spus Dorin Stoica. Şi reprezentanţii Primăriei cunosc situaţia, însă spun că lucrările sunt în grafic.

Ştiu că lucrările le execută o firmă din Iaşi, iar din ultimele discuţii cu ei a rezultat că sunt în termenul pe care l-au stabilit. Lucrările au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Am trecut şi eu astăzi prin zonă, după-amiază, şi am văzut că nu se lucra“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bacău.


Risc de tamponare


Şi poliţiştii de la Rutieră aşteaptă finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor, pentru că în actualele condiţii, riscul tamponărilor este ridicat. „Este un pod foarte important, o cale de acces şi de tranzit intens utilizată. Ar fi de dorit să fie redat în circulaţie la nivel normal, cât mai repede“, a declarat subinspectorul Gabriel Blaga, de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite