Bacău: Chiulul, scăpat de sub control în şcoli şi licee (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Chiulul, scăpat de sub control în şcoli şi licee (CAMPANIE)
Bacău: Chiulul, scăpat de sub control în şcoli şi licee (CAMPANIE)

Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ spun că nu pot controla fenomenul şi dau vina pe lipsa de educaţie a adolescenţilor. Citește si Viața adolescenților , sub lupa societății

Chiulul de la ore a atins cote alarmante, susţin profesorii din şcolile şi liceele  din Bacău. Concluzia cadrelor didactice este împărtăşită şi de reprezentanţii Poliţiei Primăriei Bacău, dar şi de şefii instituţiilor de învăţământ din oraş.
Campania „Viicile tinerilor din Bacău“, iniţiată de „Adevărul de Seară“, i-a impulsionat pe responsabilii sistemului de învăţământ să facă o analiză tranşantă a situaţiei.

„Chiulul de la şcoală a devenit o modă printre elevi. Ei nu mai au repere morale şi sociale după care să se ghideze în viaţă. Şcoala nu poate, de una singură, să facă faţă acestei probleme“, observă Ioan Balcanu, directorul liceului „Dumitru Mangeron“.

Cu toate că nepăsarea elevilor faţă de şcoală este cunoscută de către profesori, aceştia se arată neputincioşi în a-i ţine mai mult la clasă. Cadrele didactice spun că ar avea nevoie de cooperare din partea părinţilor pentru a obţine rezultate. „Elevilor le lipseşte educaţia pe care ar fi trebuit să o primească în cadrul familiei din care provin. Şcoala nu poate să suplinească dezinteresul părinţilor faţă de propriii copii“, este de părere Ioan Balcanu.

Elevii, ghidaţi de modele mediatizate agresiv

Poliţiştii se arată, la rândul lor, copleşiţi. Deşi de la începutul acestui an au făcut peste 15 controale în zona şcolilor, elevii par a fi indiferenţi la sancţiuni. „Anul acesta am depistat peste 140 de elevi care absentau de la ore. De obicei, îşi petrec timpul prin baruri şi parcuri. Am aplicat şapte sancţiuni în valoare de 850 de lei“, a declarat Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău.

Nici părinţii elevilor nu mai găsesc soluţii pentru a-şi aduce copiii pe drumul cel bun. Deşi spun că au încercat mai multe metode, de la discuţii amicale până la aplicarea unor pedepse, părinţii se văd depăşiţi de situaţie. „Copii văd la televizor oameni care au făcut bani fără muncă şi atunci încearcă să facă şi ei la fel. Este greu să-l conving că fără carte nu ai parte“, a declarat Laurenţiu Acatrinei, părintele unui liceean de clasa a XI-a.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite