Chirurg mort după ce şi-a tăiat un furuncul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Bejan, doctoriţă la Spitalul Judeţean, a încercat să-şi trateze o infecţie în zona inghinală, dar şi-a secţionat artera femurală. Medicul de 34 de ani, specializat în chirurgie toracică, avea un furuncul în zona inghinală pe care a vrut să-l curăţe miercuri noapte, fără a apela la un specialist.

Cel care a descoperit-o pe Iulia Bejan plină de sânge şi fără suflare a fost prietenul ei. Speriat, acesta a sunat imediat la 112. Primii care au ajuns în apartamentul Iuliei Bejan au fost medicii de pe Ambulanţă, care nu au putut decât să constate decesul femeii. „Am fost sesizaţi miercuri, pe la ora 22.15. Când s-a ajuns la faţa locului, nu s-a mai putut face nimic pentru medicul Bejan. Acesta murise în urma unui stop cardio-respirator, ca urmare a unei hemoragii puternice“, a spus doctorul Adrian Colibaba, director medical la Serviciul de Ambulanţă din Bacău.

Corpul neînsufleţit al femeii a fost transportat la morgă pentru ca legiştii să stabilească cauza morţii. „Am constatat o hemoragie fulminantă, rezultatul unei necroze cu eroziune de arteră la nivel inghinal. Probabil că a încercat să-şi injecteze o substanţă, încă nu este foarte clar pentru noi ce s-a întâmplat“, a spus doctorul Nori Weisselberg, medic legist la Serviciul de Medicină Legală Bacău.

„Era un medic bun, bine pregătit“

Despre acest incident a fost sesizată şi Secţia 2 Poliţie, un echipaj deplasându-se la domiciliul doctorului Iulia Bejan. „Din primele verificări s-a constatat că moartea a fost patologică, acest caz nefiind de competenţa noastră“, a declarat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bacău.

Apropiaţii femeii susţin că doctoriţa locuia singură în apartament, iar viaţa ei  nu a fost ocolită de necazuri. Părinţii femeii au murit într-un accident. În urmă cu aproximativ doi ani s-a angajat în Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean Bacău, unde era specializată pe chirurgie toracică.

„Era un medic bun, bine pregătit. Ca om era liniştit, săritor la orice necaz. Era un coleg bun. Toţi suntem impresionaţi de ceea ce s-a întâmplat“, a precizat doctorul Ciprian Olinic, Şeful Secţiei Chirurgie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite