Chiriile apartamentelor din Bacău s-au ieftinit cu 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de locuințe sunt dispuși să negocieze chiria garsonierelor sau a apartamentelor de frică să nu-și piardă clienții

Proprietarii de apartamente și garsoniere din Bacău au ieftinit chiriile cu circa 20%. Aceștia spun că veniturile oamenilor s-au redus de la 1 iulie și majoritatea nu-și mai permit să plătească același preț pe care îl suportau în vara anului trecut. "Am fost nevoit să las din chiria garsonierei de la 200 de euro la 150 de euro în numai câteva săptămâni. Cei care locuiau în imobil m-au anunțat că pleacă, dacă nu ieftinesc prețul. Ca să nu-mi pierd clienții am făcut compromisuri, e plina piața de chirii ieftine, ei se pot muta oricând", ne-a spus Tudor Rotariu, proprietarul unei locuințe de pe strada Ștefan cel Mare.

Nu numai garsonierele s-au ieftinit, ci și apartamentele cu două camere situate în zona centrală, dar și de la periferie. De la 250 de euro, cât costa chiria unui apartament decomandat complet utilat în urmă cu trei luni, acum băcăuanii plătesc în jur de 200 sau chiar 150 de euro pe bulevardul Nicolaie Bălcescu.

În cartiere precum Orizont sau Narcisa, prețul ajunge și la 130 de euro pentru un imobil cu două camere. Totodată, gasonierele în cartierele marginașe se dau și pentru 100 de euro lunar. "Asistăm la un val de ieftiniri. Chiriile au scăzut foarte mult în ultima perioadă, pentru că piața imobiliară a fost supraaglomerată cu apartamente noi, care nu se mai vând dar care se închiriază, crescând astfel competitivitatea între dezvoltatori și proprietarii obișnuiți", ne-a spus Andrei Neculce, agent imobiliar.

CITIȚI MAI MULTE ÎN

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite