Bacău: Chelner pe timpul verii, student în restul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Chelner pe timpul verii, student în restul anului
Bacău: Chelner pe timpul verii, student în restul anului

După zece ore de muncă, ei pleacă acasă cu un câştig ce depăşeşte, de cele mai multe ori, 50 de lei.

Vacanţa de vară înseamnă pentru pentru unii elevi şi studenţi distracţie şi relaxare, însă pentru alţii este o continuă testare a pieţei muncii. Cele mai căutate joburi rămân, şi în acest sezon, cele scoase la bătaie de administratorii teraselor din oraş. Cosmin Gruia este student în anul II la Marketing şi este deja la a doua experienţă în câmpul muncii pe timp de vară. Practică meseria de chelner pe una dintre terasele din oraş şi a ales acest job pentru a face bani.

„Media câştigului este de 50 de lei pe zi. Banii provin din salariu şi din ce-mi lasă clienţii. Muncesc chiar şi câte 10 - 11 ore pe zi, dar merită, fiindcă doar aşa pot avea bani de buzunar”, ne-a explicat Cosmin.

Patronii de terase şi restaurante din Bacău spun că, odată cu începerea vacanţei de vară, numărul persoanelor care vin şi-şi lasă CV-ul pentru a obţine un loc de angajat sezonier este copleşitor.

Experienţa
nu-i ajută la angajare

„Cred că nu este zi în care să nu primesc minimum zece CV-uri. Studenţii sunt principalii abonaţi”, ne-a declarat Radu Turtă, administratorul unei terase din oraş.

Chiar dacă numărul celor care doresc să prindă un serviciu pe timp de vară este mare, în final foarte puţini ajung să fie acceptaţi de patroni. Aceştia din urmă îşi selectează personalul după o serie de criterii care, de cele mai multe ori, sunt îndeplinite de aproximativ 20% din cei care se prezintă la interviul de angajare.

„Un candidat ideal pentru postul de chelner trebuie să fie serios, punctual, disciplinat şi să nu aibă experienţă în domeniu. Îi prefer pe cei fără experienţă fiindcă aceştia nu au învăţat încă să ne fure”, ne-a mai spus Radu Turtă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite