Bacău: Cerşetorii au pus stăpânire pe toate străzile Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Cerşetorii au pus stăpânire pe toate străzile Bacăului
Bacău: Cerşetorii au pus stăpânire pe toate străzile Bacăului

Băcăuanii sunt agasaţi zilnic de zeci de cerşetori, atât în intersecţiile mari, cât şi în faţa bisericilor, în centrul oraşului şi în parcările supermarketurilor.

Cu toate că străzile sunt pline de cerşetori, autorităţile susţin că au rezultate notabile în lupta împotriva cerşetoriei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, Narcisa Butnaru, de la începutul anului au fost depistaţi 199 de cerşetori, din care 142 de adulţi şi 57 de minori.

Poliţiştii au identificat 68 de persoane adulte care cerşeau  în localităţile de domiciliu iar 74 în alte localităţi. De asemenea, 36 de minori au fost găsiţi cerşind în localităţile de domiciliu, iar 21 în alte localităţi.

Cerşetori cu vechime


„Fenomenul cunoaşte o mai mare concentrare în municipiul Bacău, unde au fost depistate la cerşit 155 de persoane, din care 122 având vârste de peste 18 ani (64 din Bacău şi 58 din alte localităţi) şi 33 de minori (27 din Bacău şi 6 din alte localităţi)”, a declarat subinspectorul Narcisa Butnaru.

Multe persoane au fost depistate la cerşit de mai multe ori. Poliţiştii susţin că prevenirea şi combaterea faptelor de cerşetorie reprezintă direcţii de acţiune stabilite prin programul de măsuri întocmit la nivelul IPJ Bacău, cu privire la creşterea gradului de siguranţă stradală. În cazul cerşetorilor majori au fost întocmite 26 de dosare penale, pe numele a 22 de persoane. Aceştia sunt cunoscuţi că practică cerşetoria din 2006, iar unora le-au fost întocmite dosare penale şi în cursul anilor anteriori. Au fost aplicate 305 sancţiuni contravenţionale, în cuantum mediu de 100 de lei. 65 dintre ei au fost trimişi în localităţile de  domiciliu, iar 133 au fost amprentaţi, fotografiaţi şi introduşi în bazele de date ale poliţiei.

Cu toate acestea, şi în ultimele zile, zeci de cerşetori i-au deranjat constant pe locuitorii oraşului, atât în parcările supermarketurilor, cât şi la intersecţii, fără să ţină seama de statisticile optimiste ale poliţiştilor şi nici de proiectele cu nume frumoase prezentate presei.

Nu daţi bani cerşetorilor!

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să nu le mai dea bani milogilor. În perioada următoare sunt programate mai multe acţiuni în cadrul proiectului „Banii tăi ţin copiii în stradă”. Poliţiştii vor colabora cu Jandarmii, Poliţia Primăriei şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite