Centrul Bacăului s-a umplut de urși, colindători și capre (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de interpreţi au participat astăzi la "Alaiul datinilor şi obiceiurilor de iarnă". Manifestarea, ajunsă la cea de a 45-a ediție, a scos în stradă aproape 10.000 de băcăuani

image

Jocul urșilor, a măștilor sau a caprei au fost doar o parte din atracțiile celei de a 45-a ediții a "Alaiului datinilor și obiceiurilor de iarnă".

image

Organizat de către Ansambul Folcloric "Busuiocul" din Bacău evenimentul a strâns în centrul orașului peste 600 de artiști profesioniști din zece zone etnofolclorice ale Moldovei.

image

"Este cea mai mare manifestare de acest gen din Bacău. Atracția pentru anul acesta au fost urșii din Dărmănești, județul Bacău. Au venit cu un grup format din peste 30 de persoane toate îmbrăcate în piei de urs autentice", ne-a declarat Petrică Vlase, director al Ansamblului Folcloric "Busuiocul.

image

Întregul eveniment s-a desfășurat în zona Parcul Trandafirilor - Piața Tricolorului și a reunit la start peste 20 de formații de căiuți, urși, capre, colindători și mascați din județele Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui și Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite