Cei 600 de elevi au reluat Bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Onești și Târgu Ocna, care au refuzat, luni, să intre la proba C a examenului de bacalaureat s-au răzgândit iar ieri au susținut proba orală într-o limbă modernă.

Elevii de clasa a XII-a de la Colegiile "Gheorghe Asachi" și "Grigore Moisil" din Onești, precum și cei de la Colegiul "Costache Negri" din Târgu Ocna au revenit asupra deciziei de a nu participa la proba C a examenului de bacalaureat și, ieri, au intrat în sălile de examen.

Adolescenții au susținut proba orală la o limbă modernă, însă nu știu dacă vor ajunge sau nu la probele scrise. Reprezentanții Inspectoratoratului Școlar Județean (IȘJ) Bacău au început demersurile la Ministerului Educației pentru ca ei să poată susțină proba de audiție și cea scrisă la care luni au lipsit.

"În proporție de 99% copiii au susținut astăzi (n.r. ieri) proba orală. Noi am vorbit deja la București pentru a încerca să le rezolvăm problema. Ei vor trebui să facă solicitare scrisă către minister pentru organizarea unei examinări speciale și dacă ministrul va fi de acord, atunci vor susține și ei probele la care figurează absenți și merg mai departe cu examenul de bacalaureat", ne-a declarat Nicu Harasemciuc, inspector școlar general adjunct al IȘJ Bacău.

Reamintim că, luni, elevii au refuzat să susțină probele după ce au constatat că în comisie sunt alți profesori decât cei de la clasă. Cazul a fost unic în țară și nu este exclus ca aceștia să fie nevoiți să susțină la anul examenul maturității.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite