Ce fac băcăuanii în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de Paşte la Muzeul de Istorie
Expoziţie de Paşte la Muzeul de Istorie

Zeci de elevi şi preşcolari din judeţul Bacău au organizat la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu“ o expoziţie dedicată Sărbătorilor Pascale.

Aceasta cuprinde de la felicitări pictate manual până la ouă încondeiate de copii. „Colecţia de exponate este foarte frumoasă şi credem că va atrage publicul vizitator. La realizarea ei au participat şi elevi din şcolile din comunele Filipeşti, Galbeni sau Lespezi“, ne-a explicat Silvia Iacobescu, directorul muzeului.

Unii copii au făcut chiar icoane pe lemn sau pe sticlă. „Am fost plăcut surprins de creativitatea şi talentul cu care au fost realizate lucrările. Se vede că aceşti elevi au fost foarte dedicaţi, pentru că au folosit în unele cazuri şabloane specifice artei religioase“, ne-a declarat inspectorul şcolar Cristian Bandi.

Cele mai frumoase exponate au fost premiate. „Elevii de la şcolile «Mihai Drăgan» şi de la cea din Lespezi s-au remarcat prin creativitate şi originalitate“, a spus Ludmila Enescu, muzeograf. Expoziţia rămâne deschisă spre vizitare până sâmbătă inclusiv. Preţul unui bilet de intrare în muzeu este de patru lei pentru adulţi şi doi lei pentru elevi.

Duminică
Petrecere-maraton la Casa de Cultură
Tinerii băcăuani sunt aşteptaţi duminică de la ora 22.00, la Casa de Cultură pentru a lua parte la o petrecere-maraton care se va întinde 24 de ore. Pasionaţii de muzică house vor putea asculta 20 de artişti, inclusiv muzică live, pe două scene. Maratonul se va încheia pe 5 aprilie, la ora 22.00. Dintre artiştii care vor mixa pentru adolescenţi se numără Masomenos, Raresh, Pedro, Zotist, NoiDoi, Sebo, Inner şi Vlad Dima. Preţul unui bilet de intrare este de 40 de lei între orele 22.00 şi 6.00 şi 20 de lei între 6.00 şi 10.00. Intrarea este liberă între orele 10.00 şi 22.00.

Duminică
Expoziție nouă la Planetariu
Observatorul Astronomic „Victor Anestin“ găzduieşte expoziţia „Astronomia în spaţiul cunoaşterii“. Acesta trece în revistă personalităţile marcante din domeniu, traversând secole de întrebări, răspunsuri, căutări, cercetări, precum şi enigme neelucidate până în prezent. Expoziţia prezintă prin intermediul fotografiilor progresul imens făcut de omenire în cunoaşterea universului, timp de 400 de ani. Planetariul este deschis de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Preţul unui bilet este 4 lei.

Sâmbătă
Pădure de foioase reconstituită la muzeu  
Persoanele care vor să afle mai multe despre fauna şi flora specifică judeţului Bacău sunt aşteptate la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea“ din Parcul Cancicov. Aici muzeografii au pregătit pentru vizitatori o expoziţie intitulată „Pădurea-Aurul verde al Naturii“. Vizitatorii vor putea admira animale şi păsări, dar şi insecte care trăiesc în pădurile noastre. Băcăuanii vor avea ocazia să admire un cerb lopătar şi un urs carpatin, ambele împăiate. Preţul unui bilet de intrare este 4 lei.

Diseară   
„Legiunea“ vine la Cinema City  
Băcăuanii sunt aşteptaţi la Cinema City pentru a viziona începând cu ora 22.20 „Legiunea“. Pelicula îi are în rolurile principale pe Dennis Quaid, Paul Bettany şi Lucas Black. Preţul unui bilet este de 17 lei.

Astăzi
 „Amurg“ apare la Diverta
De astăzi, la magazinul Diverta este disponibilă pelicula „Saga Amurg: Luna Nouă“, contra sumei de 54,89 de lei. Cel de-al doilea film al celebrei serii „Amurg“, pune în lumină idila dintre un vampir şi o muritoare.

Sâmbătă 
Târg de Paște în Piața Revoluției
Cei care vor să-şi cumpere produse tradiţionale pentru masa de Paşte sunt aşteptaţi azi şi mâine în Piaţa Revoluţiei, unde 20 de comercianţi din toată ţara, dar şi din Ucraina vând dulciuri, mâncăruri şi vinuri alese.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite