Bacău : Caziere pe loc şi pentru persoanele născute în alte judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, Serviciul de Cazier Judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău eliberează pe loc certificatul de cazier şi pentru persoanele născute în alte judeţe. Principala condiție pentru ca solicitanții să primească documentul este să nu aibă antecedente penale.

În caz contrar, termenul de eliberare poate fi de până la trei zile. Modificările au apărut după ce sistemul s-a operaţionalizat, iar acum poliţiştii din Bacău au posibilitatea să verifice imediat în baza de date dacă persoana care solicită cazier judiciar are sau nu antecedente penale şi prin urmare pot elibera în doar câteva minute certificatul.

Până acum, persoanele care nu erau născute în judeţul Bacău, dar aveau domiciliul sau reşedinţa aici, primeau cazierul în cel mult trei zile. De astăzi, chiar şi pentru ei eliberarea se face pe loc, ca şi în cazul celor născuţi în judeţ", ne-a spus Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Serviciul de Cazier are formaţiuni şi în Oneşti şi Moineşti, doar că aici pot solicita certificat doar cei care nu au antecedente penale.

De la începutul anului, la Serviciul de Cazier Judiciar Bacău au fost eliberate aproape 18.000 de caziere pentru persoane fizice. Taxa pentru obținerea certificatului este de zece lei, iar timbrul judiciar costă doi lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite