Câte doi băcăuani, jefuiţi săptămânal pe străzile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infractorii sunt prinşi uneori de poliţiştii comunitari
Infractorii sunt prinşi uneori de poliţiştii comunitari

Peste o sută de persoane au rămas fără bunuri, de la începutul acestui an. Poliţiştii băcăuani se confruntă cu tot mai multe tâlhării, cărora le cad victime mai ales femeile. Săptămânal, două persoane sunt jefuite.

Tot mai mulţi băcăuani circulă cu teamă pe străzi, mai ales seara, din cauza hoţilor. Potrivit poliţiştilor, de la începutul anului peste 100 de persoane au fost tâlhărite pe stradă, cu cinci mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ultimul incident s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când Georgeta Costea (56 de ani), din municipiul Bacău, a fost tâlhărită în timp ce se îndrepta spre scara blocului în care locuieşte. Femeia îşi căuta cheile, când a fost atacată de un tânăr de 19 ani.

Măsuri minime de siguranţă

Agresorul a reuşit să-i smulgă geanta, în care se aflau bani şi bunuri în valoare de 250 de lei, şi a fugit însoţit de un bărbat. Femeia a strigat după ajutor şi a fost auzită de fiica şi fiul său, care, împreună cu un trecător au alergat după agresori. Cei trei au reuşit să-l prindă pe hoţ, ajuns apoi în arest.
„La data de 11 decembrie 2009, tânărul de 19 ani, identificat drept principal suspect al acestui caz, a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile“, a precizat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bacău. Astfel de cazuri au băgat spaimă în oameni. „Locuiesc într-o zonă de periferie şi chiar mă feresc să ies seara. Pentru 5-10 lei, cât am în portofel, pot să ajung la spital, că tâlharii atacă pe oricine“, a spus Aurelia Mihalea. 

Poliţiştii au câteva sfaturi care, odată urmate, vă scapă de neplăceri. Astfel, evitaţi să ţineţi la vedere bani sau obiecte de valoare. Nu mergeţi neînsoţiţi la casele de schimb valutar sau la bănci pentru a depune sau a  retrage bani sau alte valori.

De asemenea, evitaţi compania persoanelor necunoscute, în special pe timpul nopţii, în diverse locuri precum mijloace de transport în comun, mijloace de transport ocazionale, parcuri şi localuri. Poliţiştii vă mai recomandă să nu vă deplasaţi singuri la ore târzii, iar dacă ieşiţi la plimbare, alegeţi trasee bine iluminate.

Elena Ghinea, inginer: Nu mă simt în siguranţă pe stradă, mai ales seara. Sunt mulţi golani în oraş.

Ioan Bondrea, pensionar: Poate tinerii nu se simt ameninţaţi, dar bătrânii sunt primele victime ale tâlharilor.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite