Bacău: PORTRET: Cătălin Neagu dă lecţii de înot băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: PORTRET: Cătălin Neagu dă lecţii de înot băcăuanilor
Bacău: PORTRET: Cătălin Neagu dă lecţii de înot băcăuanilor

Este instructor la Bazinul de Înot din Bacău de peste 10 ani. A ajutat peste 2.000 de oameni să-şi învingă frica de apă şi a pregătit copii pentru competiţii.

Încă din adolescenţă Cătălin Neagu a fost preocupat de sport şi pasionat în special de înot. „Am avut o copilărie activă şi agitată. Pasionat de sport am fost dintotdeauna. Am învăţat să înot încă din primii ani de viaţă, iar în adolescenţă am urmat cursurile Facultăţii de Sport şi Educaţie Fizică“, ne-a spus instructorul de înot.

Profitând de oportunitatea ivită, tânărul sportiv s-a angajat ca instructor de înot la bazinul din oraş, loc de muncă pe care şi l-a păstrat până în prezent. „Lucrez la bazin din 1998, de când am cunoscut-o pe soţia mea, care iubeşte, de asemenea, foarte mult înotul. Pentru că ea pregătea copii la sărituri înot în incinta bazinului, am fost tentat să mă angajez şi eu“, povesteşte băcăuanul.

Instructorul a ajutat peste 2.000 de persoane să-şi învingă teama de apă. „Mă dedic foarte mult activităţii de instructaj. Îmi ocupă aproape tot timpul, dar îmi place ceea ce fac şi totul decurge uşor.  În cei 11 ani de când sunt instructor la acest bazin am pregătit mii de persoane“, detaliază profesorul.

De asemenea, instructorul îi îndrumă pe elevii săi spre a se antrena şi a face înot de performanţă, iar unora chiar le trezeşte apetitul pentru a iubi pătimaş acest sport.

„Sesizez uşor calităţile şi înclinaţiile copiilor către înot, iar pe cei mai talentaţi îi îndrum să se implice mai mult. Sute de tineri care au învăţat primii paşi în înot cu mine participă acum la  competiţii sportive“, spune cu mândrie Cătălin Neagu, considerat de specialişti cel mai bun instructor din Bacău.

Cel mai în vârstă elev are 60 de ani

Băcăuanul povesteşte că a pregătit elevi din toate generaţiile. Pe lista sa de învăţăcei figurează atât copii de patru ani, cât şi băcăuani care au trecut mult de prima tinereţe şi au descoperit la 60 de ani că ar vrea să poată înota.

„Chiar de curând am avut la cursuri câţiva elevi mai în vârstă. Pentru că erau oameni de afaceri şi călătoreau foarte mult au dorit să înveţe să înoate pentru a nu se plictisi în excursiile pe care le desfăşurau. Nu a fost uşor pentru ei să deprindă tehnica la această vârstă, dar şi-au demonstrat că nimic nu e imposibil“, detaliază Neagu.

Cătălin pregăteşte zilnic oameni pentru care înotul este o cale de vindecare şi ameliorare a bolii. „Vin foarte multe persoane care suferă de anumite afecţiuni şi pentru care înotul reprezintă un tratament neconvenţional. Au venit şi copii cu autism sau cu spondiloză ori boli ale inimii. Chiar dacă au necesitat o atenţie mai mare şi au luat cursuri mai multe în faza de iniţiere, cu toţii s-au descurcat la înot“, încheie profesorul Cătălin Neagu.

Profil

Născut: 1 aprilie 1979, Bacău.
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Bacău.
Familie: Căsătorit, nu are copii.

Întrebări şi răspunsuri

Este dificil să lucraţi cu cei mici?
Majoritatea copiilor au teamă de apă. Dacă nu eşti un bun pedagog nu reuşeşti. În primul rând, trebuie să-ţi placă copiii şi să ştii să comunici cu ei.    

De ce consideraţi că sportul este atât de benefic sănătăţii?
Consider că înotul este cel mai complex sport, modelează corpul şi întăreşte sistemul imunitar.

Ce-i place
Instructorul iubeşte copiii şi să petreacă mult timp cu familia. De asemenea, îi place să descopere şi să experimenteze lucruri noi.

Ce nu-i place
Nu îi place superficialitatea oamenilor şi nu suportă oamenii prefăcuţi, care îşi exprimă nemulţumirile altfel decât în mod direct.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite