Cășuneanu a fost trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au finalizat rechizitoriul și l-au trimis în judecată pe omul de afaceri băcăuan, Costel Cășuneanu.

Magistrații îl acuză pe afacerist de cumpărare de influență, în formă continuată. Mai exact, i s-a reținut că i-a dat senatorului Cătălin Voicu, în mod repetat, sume de bani pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea soluționării favorabile a unui litigiu pe care firma în care era asociat, îl avea pe rol.

"Din suma totală pretinsă, 260.000 de euro, senatorul a primit 200.000 euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi C.N.A.D.N.R.(n.r . Compania Națională de Drumuri) şi-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care Costel Căşuneanu era asociat", spune Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.

La începutul lunii mai, procurorii anticorupție au solicitat organelor fiscale poprire pe suma de 200.000 de euro din contul lui Cășuneanu. Apărătorul omului de afaceri se aștepta la această decizie.

"Era de așteptat să se întâmple acest lucru, după modul în care au decurs procedurile. Mergem în intanță, vedem rechizitoriul și ne facem apărarea", ne-a declarat Gheorghe Mateuț, avocatul lui Costel Cășuneanu.

Dosarul în care mai sunt trimiși în judecată Cătălin Voicu, Marius Locic și judecătorul Florin Costiniu a fost înaintat la Curtea de Casație și Justiție spre judecare.

Reamintim că, omul de afaceri costel Cășuneanu a fost reținut la data de 8 martie, arestat preventiv și eliberat trei zile mai târziu de la Înalta Curtea de Casație și Justiție, măsura fiind înlocuită cu interdicția de a părăsi țara.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite