Bacău: Casele la cheie, un chilipir pentru cei cu bani lichizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii cu bani „la saltea” îşi investesc economiile în construirea de locuinţe

O vilă la cheie în Bacău poate fi achiziţionată la un preţ mai mic cu aproape 40% faţă de anul trecut.

Băcăuanii interesaţi să-şi construiască casa mult visată chiar în anul crizei economice au parte de surprize plăcute. Chiar dacă economia scârţâie din toate încheieturile şi mulţi se plâng de sărăcie, firmele de construcţii au găsit formula de a rezista recesiunii. Administratorii din domeniu profită din plin de reducerile substanţiale făcute de magazinele care comercializează materiale de construcţii şi îşi ademenesc clienţii cu oferte tentante.

„Să-ţi construieşti o casă acum e profitabil. Dacă anul trecut, pentru construcţia unei case la cheie un client scotea din buzunar peste 500 de euro pe metru pătrat, anul acesta nu plăteşte mai mult de 400 de euro“, ne-a declarat Sava Creţu, administratorul unei firme de construcţii din Bacău.

Doar economiile
îţi aduc fericirea

Mihai Nedelcu este unul dintre băcăuanii care şi-a dat seama că momentul crizei este prielnic pentru a-şi construi o casă. Şi-a făcut calculele şi, fiindcă avea ceva bani puşi „la saltea“, a trecut imediat la acţiune.


Totuşi, preţurile practicate de firmele de construcţii consacrate din Bacău i s-au părut în continuare mult prea mari şi a apelat la muncitori cu mai puţină experienţă. „Eu îmi ridic structura de rezistenţă a casei cu 50 de euro pe metru pătrat. Am găsit o firmă cu pretenţii mai mici. Este un moment prielnic de-a construi, dar ai nevoie de bani lichizi. Băncile acordă împrumuturi în condiţii greu de îndeplinit“, ne-a mărturisit Nedelcu.


Nici firmele care vând materiale de construcţii nu o duc mai rău. Chiar dacă au fost nevoiţi să reducă preţurile cu aproape 30%, sunt mulţumiţi că şi-au menţinut constant numărul de clienţi.


„A fost singura mutare pe care o puteam face în actualele condiţii. Am mai redus preţul, dar măcar avem un rulaj aproape similar cu cel de anul trecut. În medie, avem cam zece clienţi mai importanţi pe zi“, ne-a declarat Tatiana Nistor, vânzătoare la un magazin cu materiale de construcţii din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite