„Casa Verde“ revine cu bani pentru băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 iunie, Agenția Regională pentru Protecția Mediului (ARPM) Bacău lansează a doua sesiune a Programului „Casa Verde" în cadrul căruia băcăuanii pot solicita bani pentru montarea sistemelor de încălzire cu energie regenerabilă.

„Din bugetul total de 100 de milioane de lei al acestei noi ediţii, pentru judeţul Bacău a fost alocată suma de 3,2 milioane de lei.  Cine solicită primește 6.000 lei pentru instalarea de panouri solare, de instalaţii cu peleţi, brichete, tocătură lemnoasă şi alte deşeuri vegetale și 8.000 lei pentru pompe de căldură", a declarat Maria Ionos, purtătorul de cuvânt al ARPM Bacău.

Scopul programului este de îmbunătățire a calității apei, aerului și solului prin reducerea poluării cauzată de sistemele clasice de încălzire.

Așteptați cu dosarele la ARPM

Cei interesați sunt așteptați să depună dosarele la sediul Agenției de Mediu, dar înainte de toate trebuie să știe că sunt acceptați doar aceia care fac dovada ca sunt proprietari pe imobil, nu au datorii la stat și nu a încălcat legilația de mediu.

„Dosarul trebuie să cuprindă cererea de finanțare, declarație pe propria răspundere, copie după actul de identitate, extras de carte funciară, dar nu mai vechi de 30 de zile, certificat de atestare fiscală din care să reiască nu are datorii la stat și adeverință de cont bancar", a mai spus Ionos.

La sesiunea anterioară, ARPM Bacău a primit 491 de cereri de finanțare, în valoare de aproape 3 milioane de lei, însă până acum Agenția Fondului de Mediu a dat undă verde pentru 193 de solicitări, restul fiind în lucru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite