Bacău: Casa ”Vasile Alecsandri” a fost incendiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi din an, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului (ISUJ) Bacău au intervenit la două incendii izbucnite la Casa "Vasile Alecsansdri" din strada George Apostu.

"Prima dată am fost sesizați pentru niște deșeuri, iar al doilea telefon s-a primit pe la ora 16.00 și s-a anunțat un incendiu care cuprinsese interiorul casei", ne-a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău.

Când au ajuns militarii la fața locului au găsit o cameră cuprinsă de foc. Mai multe bunuri, respectiv o saltea, o masă și un fotoliu, care aparțineau cel mai probabil boschetarilor ce se adăposteau acolo, au fost făcute scrum. "Pompierii au decopertat și tavanul pentru a stinge toate focarele. Cauza probabilă este focul deschis folosit în spații închise și credem că au fost oameni fără adăpost", a mai spus Grecu. Intervenția militarilor a durat mai bine de două ore.

Focul a fost pus

Ambele incendii au fost sesizate de o băcăuancă care locuiește în apropiere și care a văzut niște tineri care ieșeau din clădire. "Era un grup mai mare de adolescenți care au stat, au fumat și la un moment dat au plecat. Doi s-au întors până la geam și când au văzut că ieșea flacăra au plecat. Atunci am anunțat din nou pompierii", ne-a declarat Dorina Lăpușneanu, martor.

Femeia spune că tinerii erau bine îmbrăcați și că de ceva timp în casă nu mai stau boschetari. Casa memorială în care se presupune că s-ar fi născut poetul Vasile Alecsandri este monument istoric și aparține unui italian care de când a cumpărat-o, în urmă cu zece ani, a lăsat-o în paragină.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite