Bacău: „Cărţile «Adevărul» sunt ca un dar pentru mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: „Cărţile «Adevărul» sunt ca un dar pentru mine“
Bacău: „Cărţile «Adevărul» sunt ca un dar pentru mine“

Cristina Ghindă nu a ratat niciun volum din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să lei ai în bibliotecă“. Băcăuanca pregăteşte cărţile pentru băiatul ei, în vârstă de trei ani.

 Cristina este una dintre băcăuancele pasionate de lectură. La 30 de ani se poate lăuda că a citit o bună parte din capodoperele literaturii universale şi româneşti. De colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai bibliotecă“ a aflat când deja se editase al cinsprezecelea volum.

„Primul număr pe care l-am cumpărat a fost «Gestapo», de Sven Hassel. Am aflat apoi că urma «Shogun», o carte care în librării se vindea extrem de scump. Atunci mi-am zis că e o colecţie pe care trebuie să o am“, a povestit tânăra, care imediat a comandat online, toate volumele pe care le ratase.

De atunci nu a mai pierdut nicio carte din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“. Acum, în biblioteca ei sunt aranjate 50 de volume „verzi“. Pe toate le păstreză însă în ţiplă. Pregăteşte o mini-bibliotecă pentru băiatul ei, care are doar trei ani. „Eu am citit majoritatea cărţilor. Le păstrez pentru cel mic. Când va fi mai mare, va avea ocazia de a citi din biblioteca persoanală cele mai bune cărţi ale tuturor timpurilor“, a completat băcăuanca. 

Ea consideră că raportul calitate-preţ al volumelor este unul foarte bun. „În librării, cărţile sunt extrem de scumpe. Nu înţeleg de ce, deoarece oricine ar trebui să aibă acces la cultură şi educaţie. Cărţile «Adevărul» sunt ca un dar pentru mine“, a încheiat băcăuanca.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite