Bacău: Carne stricată la marginea şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Carne stricată la marginea şoselei
Bacău: Carne stricată la marginea şoselei

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Bacău au intrat ieri în alertă după ce au găsit 60 de saci plini cu carne tocată alterată la marginea şoselei care face legătura între Bacău

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Bacău au intrat ieri în alertă după ce au găsit 60 de saci plini cu carne tocată alterată la marginea şoselei care face legătura între Bacău şi Oneşti.

Zona situată la circa 17 kilometri de ieşirea din Bacău arăta ca un adevărat focar de infecţie: saci din care se scurgea lichid, un miros insuportabil şi sute de muşte. Cei care au aruncat carnea pe câmp au scăpat şi de câteva capete de porci, intrate deja în putrefacţie. În aceste condiţii, Direcţia Sanitar Veterinară a început dezinfecţia zonei.

„Am demarat o anchetă. Când îi vom găsi pe cei care au aruncat carnea, le vom da o amendă foarte mare şi le vom suspenda activitatea. Ar fi trebuit să-i chemăm pe cei de la Protan pentru distrugerea mărfii“, a declarat Alin Iordănescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău.

Autorităţile de mediu au cercetat zona unde s-a aruncat carnea. „Este vorba de o depozitare necontrolată de deşeuri de origine animală. Este o faptă de natură penală, sperăm să găsim autorul şi vom înainta o sesizare către organele de cercetare penală, Poliţie şi Parchet“, a declarat comisarul Titi Secară, de la Garda de Mediu Bacău.

Cei care au aruncat carnea riscă, dacă vor fi găsiţi, o amendă de 10.000 de lei şi chiar o pedeapsă cu închisoarea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite