UPDATE VIDEO Carnagiu la Piața Sud din Bacău. O mașină a fost aruncată pe trotuar și a lovit zece pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident cumplit în Bacău
Accident cumplit în Bacău

Un cumplit accident a avut loc în urmă cu o oră pe șoseaua din fața Cimitirulul Central din zona Pieței Sud din Bacău.

UPDATE ORA 16.10 Neurochirurgii au stabilit că bătrâna de 80 de ani are hemoragie intracraniană și nu este recomandată intervenția chirurgicală. Medicii sunt rezervați asupra șanselor ei de supraviețuire. Totodată, polițiștii au stabilit că niciunul dintre conducătorii auto nu consumaseră alcool.

UPDATE 14.30 Medicii afirmă că starea femeii aflate în comă este în continuare extrem de gravă. Pentru următoarele zile, ea va rămâne internată la Secția de Terapie Intensivă. Aproximativ cinci dintre pacienți vor fi supuși intervenției chirurgicale. Majoritatea au fracturi la mâini și la picioare.

UPDATE 13.45 Medicii au făcut ”inventarul” răniților

Zece răniți au ajuns la spital, dintre care opt au fost internați. Printre aceștia se numără și unul dintre preoții bisericii Sfântul Nicolae din Bacău și o femeie însărcinată. Cei mai mulți au suferit traumatisme cranio-cerebrale și fracturi ale membrelor. În cea mai gravă stare este o femeie de 80 de ani, care a fost dusă la spital cu o ambulanță SMURD și este în comă la secția Terapie Intensivă.


Accident grav Bacău

”Unul era sub mine, iar altul peste mine”

Benoni Balan, 63 de ani, din Bacău, pieton, povestește cum a avut loc nenorocirea. ”Eram cu spatele și deodată am auzit cum țipă lumea. n-am apucat să întorc fața că am fost pus la pământ și am simțit o durere mare în picior. Peste mine era un preot și sub mine era altă persoană. Când m-am uitat mai bine am văzut o mașănă izbită de un copac, sânge și o grămadă de oameni în jurul meu. Dacă nu era copacul ucidea vreo doi”, a povestit bărbatul.

image

UPDATE 13.17 Cauza accidentului

"Cauza accidentului o constituie neacordarea de prioritate din partea unui şofer de 33 ani, care s-a angajat pentru un viraj la stânga, pentru a intra pe strada Frasinului şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, context în care a pătruns pe trotuar, unde a lovit pietonii aflaţi în zonă. Conducătorii auto au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru cercetari, iar în prezent se întocmeşte dosar penal pentru clarificarea circumstanţelor în care a avut loc evenimentul rutier" a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Tragedia a fost produsă de două mașini care s-au ciocnit în trafic, iar una dintre ele a „zburat" pe trotuar.

 Șase pietoni au fost grav răniți, iar o femeie este în stare foarte gravă cu multiple contuzii și traumatisme.

Alături de aceștia, la Spitalul Județean de Urgență au mai ajuns șoferii celor două mașini și pasagerii din autoturisme. Medicii de la Unitatea de Primire Urgență au făcut echipe mixte și duc o luptă contra cronometru pentru a le salva viața.

„Au fost chemați chirurgi, neurochirurgi, ORL-iști și stomatologi. Încă nu se cunoaște cu exactitate numărul celor răniți", a declarat Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău. Poliția efectuează cercetări.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite