„Caracatiţele“ invadează Bacăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii care parchează neregulamentar sunt imobilizaţi cu dispozitive de blocare a roţilor
Băcăuanii care parchează neregulamentar sunt imobilizaţi cu dispozitive de blocare a roţilor

Posesorii de autovehicule din Bacău nu sunt singurii care riscă să rămână cu roţile blocate dacă parchează neregulamentar. Cei cu scutere sau motociclete vor suferi şi ei din cauza indisciplinei

Primăria Bacău nu mai este dispusă să tolereze indisciplina în trafic, indiferent de ce vehicul posedă cel care încalcă legea. Dacă până acum, puteau să se trezească cu roţile blocate doar proprietarii de autovehicule, consilierii locali au decis să extindă această posibilitate la toate vehiculele.


„S-a luat această decizie pentru a nu mai exista nicio discriminare. Până acum puteam bloca doar roţile autovehiculelor pentru că aşa era stipulat în procesul verbal. Era singura rubrică. Acum, termenul de autovehicul va fi înlocuit cu vehicul. Aici intră orice mijloc de deplasare“
, a explicat Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bacău, instituţie care se va ocupa de blocarea roţilor.


Parcările cu plată nu mai sunt locuri de „refugiu“


Aceasta nu este însă singura „surpriză“ pregătită băcăuanilor. Dacă până acum poliţiştii locali nu puteau să blocheze roţile vehiculelor lăsate în parcările cu plată fără a fi achitată taxa corespunzătoare, începând cu data de 1 noiembrie lucrurile se vor schimba radical.


„Dacă un şofer lasă un vehicul într-o parcare cu plată fără să achite taxa atunci noi avem dreptul să-i blocăm roţile. S-a ajuns la această situaţie în urma unui caz. Un cetăţean a lăsat maşina într-o parcare cu plată fără să achite taxa. Noi i-am blocat roţile. Ne-a spus că nu avem dreptul ăsta pentru că nu există o rubrică specială în procesul verbal. De acum va fi“, a mai spus Podoleanu.


Taxe enorme pentru recuperarea vehiculului


Pentru perioada blocării vehiculelor, inclusiv a remorcilor, conducătorii sau proprietarii acestora vor achita o taxă de 100 de lei pentru fiecare 24 de ore în care maşina are montată pe roţi vestita „caracatiţă“.


Deşi în regulament există şi prevederea ca după 48 de ore de la blocarea roţilor maşinile să fie ridicate şi depozitate într-un loc special amenajat acest lucru nu va fi făcut. Asta, deoarece, Poliţia Locală Bacău nu dispune de o platformă specială care să ridice în siguranţă maşinile. De la începutul acestui an în municipiul Bacău au fost blocate roţile la peste 730 de autovehicule.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite