Captură impresionantă de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pragul Anului Nou tot mai mulți comercianți încearcă să vândă petarde ilegale. Din acest motiv, polițiștii băcăuani au controlat piețele și oboarele din Bacău. Zeci de produse au fost confiscate, iar o parte dintre vânzători au fost amendați.

După ce au colindat zilele acestea prin piețe, oboare și târguri, polițiștii băcăuani l-au depistat pe Costel B. de 34 de ani care comercializa 260 de petarde de clasa II-a.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Poliției l-au descoperit și pe Lucian M. de 26 de ani, care avea asupra sa 5.011 de peterde din aceeași clasă și 232 de artificii de clasa I și a II-a.

Pentru că unii comercianți au crezut că vor putea scăpa de controlul oamenilor legii își vindeau "arsenalul" direct din autoturismul propriu. În situația aceasta a fost găsit Victor B. care avea în mașină 60 de pachete de petarde de clasa a II-a și 11 rachete artizanale, dar și Cosmin B. care deținea 40 de cutii de artificii și 16 rachete artizanale. Comercianților le-a fost confiscată toată marfa și au fost amendați.

Polițiștii atrag atenția că pocnitorile sunt interzise spre comercializare, acceptate fiind doar artificiile. Folosirea lor în locuri interzise se amendează cu 3000 de lei și până la 6.000 de lei.

Dacă minorii vor fi implicați în astfel de fapte, amenda cuprinsă între 100 si 500 de lei va fi dată părinților sau ocrotitorilor legali.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite