Cannabis la ghiveci cultivat într-o locuință din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficanţii vindeau drogurile pe piaţa neagră din Oneşti şi Bucureşti, cu preţuri cuprinse între 80 şi 100 de lei pe gram.

Cultura aparţinea unei grupări care se ocupa cu trafic de droguri de risc în municipiul Oneşti şi Bucureşti. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bacău împreună cu procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT)au descins la finele săptămânii trecute la mai multe adrese din judeţ pentru depistarea traficanţilor.

Dintr-o locuinţă din comuna Oituz, ce aparţinea lui Laurenţiu Boghiu, mascaţii au plecat cu sute de ghivece de cannabis. „Au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare în judeţul Bacău, ocazie cu care în locuinţa unuia dintre membrii grupării a fost descoperită o cultură in-door de cannabis, formată din peste 600 de ghivece cu plante de cannabis aflate în diverse stadii de vegetaţie, respectiv 13 kilograme de cannabis, precum şi obiecte şi aparatură necesare cultivării cannabisului. Totodată din locuinţa acestuia s-a ridicat şi suma de 5.500 de lei şi 240 de euro“, a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bacău. În aceeaşi zi a mai fost prins în flagrant şi Cătălin Cătăuţă (21 de ani), în timp ce comercializa droguri către diverşi consumatori din municipiul Oneşti.

În total, anchetatorii au ridicat nouă tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, suspectaţi ca făcând parte din această grupare. Şase dintre ei au fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de asociere în grup infracţional şi trafic de droguri de risc şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora. Magistraţii băcăuani au emis mandate pentru 29 de zile pentru cinci dintre ei, iar ceilalţi sunt cercetaţi în libertate.

Aceasta este cea mai mare captură realizată de la începutul acestui an în judeţul Bacău. Traficanţii vindeau cannabisul pe piaţa drogurilor din municipiul Oneşti, dar şi în Capitală, la preţuri cuprinse între 80 şi 100 de lei pe gram.

Etnobotanicele, drogurile accesibile 
Potrivit oficialilor de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău, de la începutul acestui an 36 de tineri au cerut ajutorul specialiştilor pentru a scăpa de etnobotanice. „Avem şi consumatori de cannabis în Bacău doar că o parte dintre ei consumă acum etnobotanice pentru că sunt mai ieftine şi mai accesibile“, a spus Marta Butnaru, consilier CPECA Bacău. În Bacău, oficial, comercializarea de etnobotanice este interzisă printr-o hotărâre de consiliu local, însă un magazin de vise din centrul oraşului este deschis non-stop.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite