Bacău: Cannabis "bun" şi Ecstasy fals în pachetul din Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Cannabis "bun" şi Ecstasy fals în pachetul din Olanda
Bacău: Cannabis "bun" şi Ecstasy fals în pachetul din Olanda

O reţea de trafic de droguri  care acţiona în judeţele Bacău şi Neamţ a fost depistată de poliţiştii băcăuani, iar patru dintremembrii reţelei sunt arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Patru dintre membrii reţelei sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, după ce judecătorii au emis mandate pentru 29 de zile. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, subinspector Narcisa Butnaru, acuzaţiile aduse sunt trafic internaţional de droguri şi asociere în vederea comiterii acestei infracţiuni.


Acţiunea a fost coordonată de un procuror al DIICOT Bacău, iar la ea au luat parte poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi jandarmi ai Grupării Mobilă de Jandarmi Bacău, precum şi luptători DPIR. Au fost depistaţi N.N, de 29 de ani, A.M., de 24 de ani şi C.I, de 27 de ani, toţi din Piatra Neamţ, care au primit printr-o firmă de curierat un colet în care se aflau disimulate 485 grame de cannabis şi o sută de comprimate inscripţionate cu logoul omega”, a declarat subinspectorul Narcisa Butnaru. Doi dintre tineri au fost reţinuţi şi au primit mandate pentru 29 de zile.
 Potrivit sursei citate, cele o sută de comprimate urmau să fie comercializate drept pastile de ecstasy, însă în urma cercetărilor a rezultat că ele nu conţineau vreo substanţă interzisă.

După acţiunea de pe 22 septembrie, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii în judeţele Neamţ şi Bacău şi au depistat alţi patru membri ai reţelei.  Doi dintre cei depistaţi cu droguri în timpul percheziţiilor au fost, de asemenea, reţinuţi pentru 24 de ore şi apoi au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, unei persoane i s-a interzis să părăsească localitatea de domiciliu, iar alţi doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de liberate. Valoarea de piaţă a drogurilor confiscate se ridică la circa 50.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite