Bacău: Canicula, combătută cu fântâni arteziene(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Canicula, combătută cu fântâni arteziene(GALERIE FOTO)
Bacău: Canicula, combătută cu fântâni arteziene(GALERIE FOTO)

Medicii le recomandă băcăuanilor să nu consume băuturi alcoolice, cafea şi sucuri dulci şi să nu se expună la soare.

Temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru acest sfârşit de săptămână îi determină pe oameni să fie inventivi în lupta cu canicula. Astfel, cei care se aventurează să iasă din casă între orele 10.00 şi 18.00 riscă să facă insolaţie dacă stau prea mult în soare.

 Pentru cei care nu pot fugi din oraş, alternativele la care pot apela pentru a se răcori sunt destul de puţine. Părinţii îşi protejează copiii cu batice şi şepci, tinerii poartă la ei sticle cu apă, în timp ce persoanele mai în vârstă se feresc de razele ultraviolete pe băncile din parcurile oraşului. „Este foarte cald şi am luat nişte bidonaşe cu apă la mine, dar s-a încălzit deja şi nu o mai pot consuma”, ne-a spus Ioana Criviceru, o tânără care s-a aşezat lângă fântâna arteziană din Parcul Trandafirilor pentru a se răcori puţin.

Bălăceli şi pe timpul nopţii

Mulţi băcăuani au ales ca loc de refugiu terasele cu umbreluţe, parcurile şi Insula de Agrement. Nici piscinele private nu au fost ocolite, mai ales că unii din administratori au decis să le ţină deschise şi pe timpul nopţii. „Suntem pregătiţi să facem faţă caniculei. Avem cinci bazine cu apă caldă care au şapte tobogane pentru copii şi o terasă unde clienţii pot servi băuturi”, ne-a explicat Alexandru Enea, angajatul unui complex privat din oraş.

Din cauza temperaturilor ridicate, angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă al judeţului Bacău sunt în alertă. Aceştia au la dispoziţie 60 de ambulanţe, dar, conform legislaţiei, medicii folosesc exclusiv doar maşinile dotate cu aer condiţionat. „În aceste zile, din cauza temperaturilor ridicate numărul intervenţiilor a crescut cu aproape 20%. Folosim doar 21 de ambulanţe pentru că ele sunt dotate cu aer condiţionat. Şi ieri am avut 20 de solicitări din aceeaşi cauză”, ne-a declarat Adrian Colibaba, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bacău.

Cum scăpăm de caniculă

- Nu stăm la soare în intervalul orar 11.00 - 17.00;

- Consumăm minimum doi litri de lichide pe zi;

- Nu consumăm răcoritoare cu zahăr sau îndulcitori artificiali;

- Nu facem exces de cafea şi băuturi alcoolice;

- Cardiacilor li se recomandă să iasă din casă mai rar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite