Bacău: Canicula a făcut puține victime printre băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Canicula a făcut puține victime printre băcăuani
Bacău: Canicula a făcut puține victime printre băcăuani

Cinci bătrâni au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe în stare de leșin.

În Bacău, în ultimile două zile doar cinci persoane au ajuns Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean doborâți de caniculă.

Băcăuanii cu vârste de cuprinse între 60 și 75 de ani au fost aduși de Ambulanțe în stare de leșin. Medicii le-au administrat hipertensivilor tratament imediat, i-au ținut sub supraveghere timp de câteva ore, după i-au eliberat nu înainte de a li se elibera rețete pentru tratament ambulatoriu.

Medicii spun că în ciuda faptului că s-au înregistrat temperaturi de peste 37 de grade, la spital au ajuns mult mai puține persoane față de anii precedenți, când în Bacău a fost cod galben pe perioada verii.

Oamenii se pare că au înțeles că trebuie să nu se expună la soare în zilele caniculare. Mai mult, au ținut cont de faptul că trebuie să bea doi litri de apă pe zi și să urmeze o alimentație corectă”, a declarat Liliana Petrecu, medic la Unitatea de Primire Urgențe Bacău.

Pentru a preveni efectele nedorite ale caniculei, municipalitatea a amenajat șase puncte de prim ajutor în oraș.
La  Serviciului Public de Asistență Socială de pe strada Ștefan cel Mare, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, la Cinematograful Central, la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor și la Bisericile Sfântul Neculai și Sfântul Dumitru băcăuanii de toate vârstele au putut servi un pahar cu apă și s-au putut odihni la răcoare.

În aceste locații, atât ieri și azi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a asigurat aprovizionarea cu apă potabilă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite