Bacau: Campanie pentru familiile nevoiaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala din Bacău s-a mobilizat şi a adunat de la locuitorii cu dare de mână 350 de kilograme de produse neperisabile pentru a-i ajuta pe cei care trăiesc la limita sărăciei.

Proiectul „Banca de Alimente“, demarat de Crucea Roşie Bacău la sfârşitul lunii septembrie, aduce o rază de lumină în viaţa băcăuanilor care se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta. Membrii asociaţiei au dorit să implice societatea civilă în campania umanitară. Potrivit statisticilor Serviciului Public de Asistenţă Socială, în judeţ sunt înregistrate aproape 15.000 de familii cu venituri foarte mici.


„Am strâns 350 de kilograme de alimente neperisabile. Am distribuit 20 de pachete în oraşul Moineşti“, ne-a declarat Marcel Babliuc, coordonatorul organizaţiei Crucea Roşie Bacău.


Următoarele ajutoare, peste două săptămâni


Următoarea acţiune a organizaţiei Crucea Roşie se va desfăşura la începutul lunii decembrie. Alegerea localităţii pentru distribuirea pachetelor este dificilă pentru membrii organizaţiei băcăuane din cauza numărului mare de cazuri sociale din tot judeţul. „Vrem ca peste două săptămâni să mai împărţim o serie de pachete. Nu ştim unde vom face acest lucru pentru că persoane defavorizate sunt în tot judeţul“, a adăugat Babliuc. Băcăuanii care au dat curs invitaţiei ONG-ului de a dona alimente spun că familiile cu mulţi copii ar trebui alese primele. „Am donat şi eu alimente pentru că am încredere în Crucea Roşie. Ştiu sigur că le vor duce chiar la beneficiari. Îmi pare rău însă că acestei campanii nu i s-au alăturat mai mulţi locuitori ai oraşului“, ne-a spus Mariana Arvinte, o băcăuancă care i-a felicitat pe  voluntari pentru campania „Banca de Alimente“.

Ce conţin pachetele cu ajutoare
Pachetele care au ajuns deja la beneficiarii din Moineşti, dar şi cele care urmează să fie distribuite în următoarele săptămâni, au o greutate de 15 kilograme. Pachetele conţin ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte şi conserve de legume şi biscuiţi. Fiecare pachet este distribuit de patru voluntari ai Crucii Roşii Bacău direct la domiciliul beneficiarilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite