Bacău: Campanie contra cerşetoriei în rândul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Campanie contra cerşetoriei în rândul copiilor
Bacău: Campanie contra cerşetoriei în rândul copiilor

Autorităţile vor să-i sensibilizeze pe băcăuani Mai citește: Un băiețel are normă 40 de lei pe zi ca să nu ia bătaie

Poliţiştii băcăuani, ajutaţi de organizaţiile neguvernamentale şi de instituţiile publice, au început o campanie de combatere a delincvenţei juvenile.

La Bacău a început astăzi campania de informare, sensibilizare şi conştientizare a opiniei publice cu privire la situaţiile de risc la care sunt expuşi minorii care cerşesc. Potrivit poliţiştilor băcăuani, campania are loc în cadrul proiectului „Adăpost de zi şi de noapte pentru copiii străzii - Morcoveaţă“, finanţat conform Acordului de Împrumut între România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul Programului „Iniţiativa Copiii Străzii“.


Potrivit organizatorilor, beneficiarii direcţi sunt locuitorii municipiului Bacău, agenţii economici şi instituţiile publice, iar beneficiarii indirecţi sunt copiii care locuiesc pe stradă, separaţi de părinţii lor, cei aflaţi în situaţii de risc şi familiile acestora.


Puncte de informare
în zonele cu cerşetori


Încercăm să prevenim delincvenţa juvenilă, atât prin distribuirea de pliante, afişarea de informaţii, cât şi prin discuţii şi şedinţe organizate în şcoli şi alte instituţii“, a declarat comisarul Viorel Măriuţ, şeful Secţiei 1 Poliţie Bacău. Intitulată „Spune nu cerşetoriei. Banii tăi ţin copiii în stradă“, campania este organizată de către Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Bacău, Episcopia Romanului, Secţia 1 Poliţie, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia Betania.


Activităţile se vor desfăşura în intervalul 7-11 septembrie 2009 şi vor cuprinde distribuirea de materiale informative, prezenţa partenerilor (prin amplasarea unui cort) în zonele identificate ca fiind cel mai des frecventate de cerşetori şi, de asemenea, crearea în parteneriat a unei baze de date cât mai completă, care să servească intervenţiei eficiente în cazul copiilor expuşi riscurilor.

Obiective ambiţioase


Campania are ca principale obiective reducerea numărului de copii aflaţi în situaţii de criză, promovarea solidarităţii comunitare în descurajarea cerşetoriei în rândul copiilor, oferirea unor alternative de ordin informaţional în scopul prevenirii stigmatizării sociale a copilului victimă a abuzului, mediatizarea telefonului copilului - 983, apelului unic de urgenţă - 112 şi telefonului Secţiei 1 Poliţie - 0234/585.981.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite