Bacău: Camera conjugală, vânată de puşcăriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Camera conjugală, vânată de puşcăriaşi
Bacău: Camera conjugală, vânată de puşcăriaşi

Unii puşcăriaşi se însoară doar pentru a ajunge acolo

De la începutul anului, prin camera conjugală a unităţii de detenţie au trecut peste 250 de cupluri, cele mai multe fiind la a doua sau a treia vizită. 

Deţinuţii din Penitenciarul Bacău recurg la tot felul de tertipuri pentru a putea ajunge măcar pentru două ore în camera conjugală. Unii dintre ei le cer nevestelor să-i viziteze cât mai des, iar alţii îşi pun pirostriile doar de dragul unei partide de amor.

„E posibil ca unii să-şi găsească partenere doar pentru perioada în care stau în detenţie. Datoria noastră este doar aceea de a verifica dacă femeile în cauză au mai fost în vizită la deţinuţii respectivi“, spune Claudiu Margasoiu, directorul Penitenciarului Bacău.

48 de ore departe de celulă

Potrivit regulamentului, deţinuţii care se căsătoresc în unitatea de detenţie pot ocupa camera conjugală pentru 48 de ore. Se pare că acest lucru i-a impulsionat pe mulţi dintre bărbaţii nehotărâţi.

De la începtul acestui an, 21 dintre ei au renunţat la burlăcie şi au chemat ofiţerul stării civile în penitenciar să le oficializeze legătura cu aleasa inimii. „Unii sunt atât de dornici să fie în camera conjugală, încât renunţă chiar la masa oferită de unitatea de detenţie. Înainte de a intra în încăpere, ei se aprovizionează cu salam, pâine şi apă, cât să nu moară de foame“, susţine directorul Margasoiu. În aceste situaţii, proaspeţii însurăţei mai sunt văzuţi la ochi doar după 48 de ore. Până atunci, gardienii nu au voie să-i deranjeze sub niciun pretext.

Şi lista cu persoanele căsătorite care solicită dreptul la vizită conjugală este impresionantă. „De la începutul acestui an, prin camera intimă au trecut peste 250 de cupluri. Potrivit regulamentului, deţinuţii căsătoriţi au dreptul la o vizită conjugală de două ore, la un interval de două luni“, confirmă inspectorul Adrian Novac, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

Salteaua, făcută praf

Persoanele private de libertate nu dau cu piciorul acestei oportunităţi şi profită de ea cât pot. Deja sunt făcute programări până la sfârşitul anului 2009, iar conducerea penitenciarului chiar a deschis o listă cu solicitările pentru anul viitor.

„Deşi am amenajat camera intimă abia anul trecut, deja am fost nevoiţi să schimbăm salteaua. Totodată, avem grijă ca din încăpere să nu lipsească prezervativele“, mai spune directorul Penitenciarului Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite