Calea Moineşti, modernizată cu 30 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii locali au aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care prevede noile investiţii ce urmează a fi începute în Bacău.

„Planul are în vedere modernizarea străzilor, îmbunătăţirea iluminatului public, dar şi reabilitarea unor clădiri degradate, care vor fi reutilizate apoi în scopuri sociale“, a explicat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.


Planuri de vis


Cea mai mai mare investiţie aprobată este modernizarea Căii Moineşti. Proiectul presupune lărgirea Podului Mărgineni la patru benzi, realizarea de piste pentru biciclişti în ambele sensuri de circulaţie, dar şi crearea de insule de dirijare a circulaţiei în intersecţia strada Mioriţei-Calea Moineşti-Strada Energiei. „Valoarea totală a proiectului este de 30.214.800 de lei, bani ce provin din fonduri europene nerambursabile. Contribuţia Primăriei Bacău este de 6.802.511 lei“, a adăugat Stavarache.


Un alt proiect inclus în programul PIDU în acest an este reabilitarea şi dotarea cu echipamente a Centrului Social pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice. Valoarea costurilor investiţiei se ridică la peste 3.500.000 de lei, din care contribuţia Primăriei Bacău reprezintă 70.000 de lei. „Sunt curios să văd când se vor apuca de muncă. Dar prevăd că din cauza recesiunii economice investiţiile or să le amâne“, ne-a spus Victor Iftimiu, programator IT.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite