Câinii fără stăpân fac legea pe străzile din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe patrupede se adună la ghenele de gunoi
Cele mai multe patrupede se adună la ghenele de gunoi

Câinii vagabonzi au devenit o problemă pentru locuitorii Bacăului. De la începutul anului, numai puțin 150 de persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean mușcate de animale.

Băcăuanii întâlnesc la tot pasul câini vagabonzi pe străzile din oraș. "La nivelul municipiului sunt în jur de 1000 de câini fără stăpân. 104 dintre patrupede au fost deja sterilizate și sperăm ca până la sfârșitul anului să facem același lucru cu toate. Rezultatele se vor vedea abia peste patru ani", a declarat Viorica Marcu, director Spații Verzi.

La nivelul lui 2009 s-au înregistrat 275 de cazuri de adulți și copii mușcați de câini. "Numărul celor care vin la noi cu astfel de probleme a crescut comparativ cu anul trecut. Le administrăm imediat un vaccin sau un ser antirabic. Dacă o persoană a fost infectată cu rabie, în general nu sunt simtome timp de patru sau șase săptămâni", a spus Valerica Ciobanu, medic primar la Secția de Infecțioase.

Primăria Bacău a reușit anul trecut să captureze de pe străzi 495 de câini. Dintre aceștia 129 au fost eutanasiați și 85 sterilizați.

Totodată serviciul de ecarisaj a luat din cartiere 398 de leșuri de patrupede. Din toate animalele care se află în prezent în padocul primăriei, niciun câine nu a fost revendicat de proprietar. În privința adopțiilor doar opt băcăuani s-au arătat interesați.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite